Känslostark träning, julfest och packångest – helgen ur mobilen #114

Så häftigt ändå.

Känslor, du vet. Jag är en typisk kontrollmänniska, men ibland går det bara inte. Gråt som skratt, energi som total trötthet – ostoppbart. De senaste dagarna har jag verkligen pendlat upp och ner som en galning, men så får det va. Jag ger mig själv en inre high five varje gång det händer, eftersom det verkligen är något jag skulle behöva mer av. Släppa saker som stjäl energi, ta emot det jag behöver mer av. Flummigt? Här lite mer konkret om vad jag hittat på dom senaste dagarna..

Känslostark träning, julfest och packångest – helgen ur mobilen #114

» Lyckat storkokskaos. Alltså, tidigare i veckan. När jag ändå hade andan uppe lagade jag både massa saker av 2 kg köttfärs och 2 kg kycklingfile. Ångrade mig lite sen, men grymt att ha flera dagar framöver till lunchlådor och middagar. Igår blev det lite enklare ändå. Rester från frysen eftersom jag haft fullt upp med annat…

» Känslostark träning. Från riktigt rolig och ösig crossfit som jag berättat för dig om, med sprutande endorfiner och skratt, svängde det om till ”gråtyoga” i helgen. Eller, vanlig yoga, men där tårarna bara kom. Antar att det är saker som måste ut, detsamma vid löpningen som känns riktigt bra just nu. Stegen har liksom ett explosivt ”swong” som jag inte haft på flera år. Tror dels det har att göra med att min explosivitet ökat av snart ett års crossfitträning, dels att min träning över lag (ev. märkligt men) får ett uppsving när annat är jobbigt. Den blir så himla lätt i jämförelse och min tid att få ut frustration, samtidigt som jag fyller på med energi och klara tankar. Gäller även vid glädje, som vid Crossfit med Ewe och gänget, som av kärlek, efter mina förlossningar eller andra lyckorus. Stora känslor ger krut, nu har lite av varje. Som sagt.

» Jobb och julfest. Som jag sagt innan är jag glad över att vi är under 8 personer på kontoret (och förmodligen redan har smittat varandra) att vi kan fortsätta jobba ihop. Och partaja. I onsdags hade vi ett litet cateringjulbord på Underverket där vi hyr in oss. Första julmaten är alltid så himla god, håller du med? Dessutom nice med champagne, snack och skratt till mitt i natten. Jag har saknat det.

» Pyssel med barnen. Det som helgen handlat om mestadels. Jonas har varit bortrest, så det blir en hel del fix då. Allt praktiskt kring mat, läxor, tvätt och träningar, sen vill man ju göra annat kul ihop också. I lördags gick vi en shoppingrunda och bakade pepparkakor. Och så mys i soffan om kvällarna förstås, men det har vi varje kväll. Ett par dagar till..

» Utmatttande, förväntansfylld flytt. På fredag är det dags att få nycklarna och börjar flytta in i min nya lya. Jag blir helt pirrig av tanken, ser fram emot det massor, samtidigt som bara tanken på att ta tag i allt tröttar ut mig. Tankarna snurrar kring saker jag behöver fixa och ”var ska jag börja?”. Bara att få ihop flyttkartongerna kändes som att bestiga Mount Everest (eller hur jag föreställer mig det), men som med mycket – när man väl kommit igång går det av farten. Det praktiska löser sig alltid, jag behöver ju inte få med mig allt i ett lass eftersom Jonas bor kvar ett tag till. Det är också lättande känslomässigt, eftersom det samtidigt känns tungt att lämna lägenheten på Gärdet. Några veckors överlappande blir bra, att hinna fästa mig vid mitt livs första egenägda hem innan. Vuxenpoäng va?

» Övrigt? Som om inte Corona och personliga energibovar vore nog har Stockholm inte haft så få soltimmar på åratal. Det är konstant mörkt eller grått, dygnet runt. Något som även lär påverka vår sömn negativt, vilket i sin tur gör en ännu deppigare. Som en negativ spirar. Jag är glad att ändå ha personer i min närhet som ALLTID får mig på bra humör.. ♥

Ja, det var lite av allt från mina senaste dagar, eller en bit in i förra veckan. Hur är det med dig? Kram och hoppas du får en fin dag! /A

 

 

 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras