Träna upp dina knän

Är det något många har problem med så är det sina knän. Knäleden utsätts för massor av stötar, ibland oplanerade vridningar i all hast, och används ständigt för att förflytta oss framåt. Därför är styrkeövningar som tränar upp musklerna runt knäleden bra att köra regelbundet – helst innan skadan är skedd.

Förra veckan gjorde jag bl.a. de här övningarna:

1. Djup enbensknäböj i TRX (bild ovan). Inte bara bra för musklerna runt knäna utan även rumpa, lår och core får grym träning. Går även att köra utan TRX, gärna helt utan stöd, annars håll i t.ex. väggen.

2. Enbens benspark i kabelcross med vristband. För extra bra träning för core och balans – prova att köra utan att hålla i dig.

3. Klassisk benspark i maskin. Här är muskeln helt isolerad och du kommer åt den riktigt bra (även om övningen inte ger någon träning för resten av kroppen på samma sätt som de andra).

Idag ska jag också träna ben. Ett tidigt pass på SATS Spårvagnshallarna innan en pressfrukost på Bonnier. Blir intressant. Inte alltid jag hinner gå på alla inbjudningar, men ibland får det plats i schemat.

4 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras