Kärlek och flyttkaos – helgen ur mobilen #115

Här KAN man bo..

..och bor jag nu. Från i lördags, med en inre bergochdalbana av exploderande glädjerus och hugg av smärta. För yeeeey – frihet och nystart i mitt livs 1a självägda hem, men neeej – att inte finnas där för barnen var dag. Curla mackor och fånga en godnattkram..

”Du ser ändå glad ut, trots det jobbiga du går igenom”.. får jag många kommentar om och ja – jag ÄR glad. Samtidigt trött. Och besviken på somligt. Såklart vi vill tro på evig kärlek, förmodligen det du känner dig snuvad på när du ser andra gå skilda vägar? ”Lalalala, vill inte veta..” men jo – du KAN lita på att den finns. Bara i olika former och ibland förändras den.

Så skrev jag på Instagram i lördags, en bra sammanfattning på mina tankar om det här med att skilja sig och min status just nu. Där jag flyttat en T-banestation bort till mitt och barnens (varannan vecka) lilla compact Stock home. Nu att fylla med kärlek och kaos. Hurra! I övrigt har helgen sett ut så här för dig som vill hänga med i vardagslivet..

Kärlek och flyttkaos – helgen ur mobilen #115

  • Packväxeln. Jag har gått på extrabatterierna med att packa ihop allt i sista sekund inför flytten. Det är verkligen så, i ”strid och livsfara” orkar vi sååå mycket mer. Sömnen har varit dålig senaste tiden, samtidigt som jag glömmer bort att äta ibland, alltså sämst tänkbara för orken. Men överlevnadsinstinkten är stark och flytten gick riktigt smidigt med min syster, hennes sambo och Jonas som hjälp. Är enormt tacksam för alla personer runtomkring mig som erbjuder sig att hjälpa till och/eller ”bara” hålla mig sällskap när jag är ensam.
  • Flytt-bakis. Nu när allt kommit på plats, inkl. ett lass från IKEA, kan jag slappna av lite mer. Då kommer även hunger och trötthet ikapp, så nu tar jag igen allt. Bygger- och packar upp. Från början orkade jag inte röra ett finger, ”var ska jag börja ens..”, men igår kom krafter tillbaka – TROTS även ett besök på IKEA med barnen och Jonas. Det är ändå så kul att se hur mitt lilla krypin blir allt mer trivsamt.
  • Lite-nytt-lite gammalt-jogg. Även området jag flyttat till, Hjorthagen, är otroligt mysigt. Här kommer både jag och barnen stortrivas, med närhet till såväl fotbollsplaner som lekplats, vänner och min löpskog. Där tog jag en runda igår morse och det är skönt med något som är sig likt också. Tänk, Lill-jansskogen har jag sprungit i sen jag flyttade till Stockholm 2020. Var jag än bott eller jobbat har jag haft närhet dit.
  • Barnen? I fredags rev vi pepparkakshuset, som vanligt helgen innan julafton, men blev lite symboliskt i samband med flytten också. Sorgligt att lämna Gärdeslägenheten som jag tycker så mycket om, men mest att inte somna och vakna hos barnen. Det har ändå gått ok hittills och Jonna skickar små gulliga sms innan läggdags. Grabbarna är mer pappiga, medan Jonna gärna tyr sig till mig. Lika älskade ungar allihop. Jag är ändå glad att vara trygg med att dom mår lika bra hos Jonas.
  • Övrigt. Tjaaa, det här med rutiner är plötsligt puts väck, men det är säkert bra för en planeringsnörd som mig. Det mesta blir hippsomhapp, men lär landa så småningom. Annars är jag mest ledsen över att det kanske inte blir någon jul i Jorm i år, jag saknar mitt 2a hem och familjen där emormt. Vi velar fortfarande och måste göra Covid-tester för att det ens ska vara på tal. Idag blir det bestämt.

Ja, det var lite av allt som händer hos mig just nu. Hur har du det? Berätta gärna! ♥ /A

2 kommentarer
  1. Heja dig Anna! Kan bara tänka mig att det varit intensiva dagar, men nu är du på plats. Hjorthagen är ju supermysigt och härligt med naturen nära även om det är centralt. Här får det bli julfirande via Zoom. Vågar inte riskera nåt med att träffa övriga i familjen. Förhoppningsvis kan vi få lite julkänsla den vägen med, nya sätt att fira på bara. God Jul till dig och hoppas du och barnen kommer trivas i nya lägenheten!

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras