Ny frisyr, ny soffa och gammalt tjat – helgen ur mobilen #113

När nästintill hela livet utspelar sig på en plats – i hemmet.

Lätt att deppa ner sig när alla dagar ser näst intill lika dana ut. Och missförstå mig inte, jag gillar rutiner och att mysa runt i raggsockor här hemma, men att då få något nytt och piffa till sig kan göra mirakel. Som jag skrev på Instagram – ”nöjdheten på utsidan sätter sig på insidan och hur man ser på omvärlden”. Något i den stilen. Känner du igen dig? Det mesta kommer trots allt från oss själva, trivs vi i oss själva blir allt runt oss ljusare, men såklart – svårt ibland. Som när en epidemi drabbar hela samhället, inte bara någon månad, utan snart ett helt år.

Eller en relation som är helt ok, men där något fattas för att du ska vara helt lycklig. Och för varje år som går blir hålet större och större, tills det bara finns en utväg: förändring. Åter igen ”nöjdheten på utsidan sätter sig på insidan och hur man ser på omvärlden”, där jag med ”utsidan” syftar på något större. Som att hitta den ”förlorade pusselbiten”, en egen lägenhet, soffa..

Ny frisyr, ny soffa och gammalt tjat – helgen ur mobilen #113

  • Träningen: tuffar på med mestadels löpning nu för tiden. Smärtfritt och starkt trots allt, så härligt, men framför allt en mental ventil. Tid att andas, släppa saker, få ny energi och reda ut tankarna. Annars inget nytt värt att berätta.
  • Boendet: närmar sig med stormsteg. Alltså min och barnens nya lägenhet. DÄR har vi en förändring i livet om något. I helgen har jag varit och kikat ut en soffa som nu är beställd och även annat kretsar kring flytten. Fixa kartonger, flytthjälp, rensa vidare. Massor att göra, men KUL – jag längtar mer och mer. Lägenheten vi bor i nu känns liksom trång, även om större än mitt nya hem. Bilden får illustrera.
  • Barnen: tar allt bra. Utåt sett i alla fall. Men jag tror också att dom anpassar sig snabbare än vi vuxna, så jag är säker på att vi kommer trivas fint. Tills dess kör vi på med våra vanliga rutiner och nu – jultraditioner. Tänder ljus och kollar på SVTs julkalender varje morgon. Tryggt och mysigt.
  • Frisyren: förändrades inte värst mycket, men fick sig en uppfräschning hos Eleonor på Salong Nytid i fredags. Hon är grym, gör mig alltid lika nöjd.
  • I övrigt: jobbar jag på här och där. Det är mycket kring SportHälsas julkalender just nu, alla decemberdagar. Och här hemma – matlagning, tvätt, läxor och fix – men jag gillar det med. Ös och att pyssla på. Under helgerna lite extra av allt, men även tid att sova ut och chilla. Älskar t.ex. lördagskvällarnas ”Så mycket bättre”. Du som följer mig på Instagram har kanske koll på att jag även har ett stort musikintresse?

Ja, det var lite av allt från min helg. Mycket gammalt ”tjat”, men även endel stora och spännande förändringar. Hur mår du? Och hur var din helg? Kram! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras