Saftig, sockerfri chokladkaka – enkelt recept

sockerfri chokladkaka

Från kladdkakans dag är steget inte långt till chokladens dag.

Jamen jag vet, dessa dagar är mest ett sätt att få oss att shoppa, men samtidigt festligt att fira – oavsett anledning. Och en saftig, sockerfri chokladkaka sitter sällan fel. Jag personligen kan i alla fall vara utan både kanelbullar och semlor, men inte choklad. Det godaste godiset i min värld, med varierande sötning. Som jag predikat många gånger förr skadar det inte att äta vanligt socker då och då, men jag vet att många söker recept utan. Därför får du det här, utan att tumma på den härliga chokladsmaken – alltid det viktigaste!

Saftig sockerfri chokladkaka

Ingredienser:

  • 150 g smör
  • 1/2 dl kakao
  • 2 dl sötströ
  • 1/2 krm salt
  • 1 3/4 dl mandelmjöl
  • 3 ägg
  • 100 g sockerfri choklad (att hacka över kakan)

Gör så här:

  1. Smält smöret och sätt ungen på 180°.
  2. Blanda i kakao, salt, sötströ, mandelmjöl och ägg. Rör till en slät smet.
  3. Häll smeten i en smord form, ca 24 cm i diameter, eller flera små.
  4. Hacka eller riv över choklad.
  5. Grädda din kaka i mitten av ugnen i ca 10–20 minuter beroende på storlek. Känn med en sticka då och då, men den får gärna vara lite lös när du tar ut den. Stelnar om du ställer den svalt.
  6. Servera med glass eller lättvispad grädde.

sockerfri chokladkakaMmmm.

Önskar dig en riktigt go och glad chokladdag, på officiella Chokladens dag 11 november eller när som. Kram! /A

Sugen på annat med choklad? Här hittar du 16 andra rekommenderade recept:

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras