Smarrig vegobowl med Quorn – recept

vegobowl

Skåprensning + närproducerat + köttfritt + säsong.

Där har du 4 bra ingredienser för en klimatsmart rätt, såsom denna smarriga vegobowl. Med ett produktprov av nyheten ”Quorn Bitar – Chicken Style” och diverse passande tillbehör stuvade jag ihop den häromdagen. Lite ris över från en annan dag, rotfrukter (billigt och säsong året om), sojabönor, ingefära, majosås och Quorn – så enkelt och fantastiskt gott ihop.

Jag är inte vegetarian på heltid, men skulle lätt kunna bli om allt smakar så lika bra som en vegobowl. Dessutom mättande och fullproppat med bra grejer för kroppen. Här kommer receptet om du vill prova, enkelt att variera med det du har hemma i skåpet.

Smarrig vegobowl med Quorn

Ingredienser, 4 portioner:

  • 1 paket Quorn Bitar – Chicken Style (350 g)
  • 400 g kokt ris
  • 250 g edamamebönor
  • 2 morötter – picklade eller strimlade
  • 4 rödbetor – picklade eller (som mig) ugnsbakade
  • 2 rödlökar – picklade eller ugnsbakade
  • 2 morötter
  • inlagd ingefära
  • olja till stekning
  • salt, peppar och kryddor efter smak
  • dressing, ex. mayosås (jag tog färdig chipotle mayo)

Gör så här:

  1. Koka ris och stek Quornbitarna i olja och kryddor.
  2. Förbered grönsakerna och ev. dressingen under tiden.
  3. Lägg upp ris, grönsaker och Quorn i skålar.
  4. Ringla dressing över och servera.

vegobowlEn maträtt som har ett klimatavtryck på 0,34 kg CO 2 e/portion enligt uppgifter från Quorn.

Bon apetit! /A

Fler rekommenderade vegorecept:

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras