Krämig kantarell- och kycklingpanna – recept

kycklingpanna

Ta kantareller, ta kyckling, ta grädde, tadaaaa!

Ja du ser, precis så enkelt är det att skapa en krämig kycklingpanna. Jag glömmer ofta bort vad jag har i frysen, men häromdagen rotade jag runt och hittade en påse kantareller jag fått från mina föräldrar. Den och en annan förpackning med kycklinglårfilé gav idé till den här rätten. Svamp har ju säsong just nu och ger en smak av höst, så även passande på så sätt. Därför delar jag vidare ihopkoket till en riktigt god kycklingpanna om du också vill prova? Kanon en dag du vill ha något snabbt och samtidigt supersmarrigt.

kycklingpanna

Krämig kantarell- och kycklingpanna

Ingredienser:

  • 1 påse (ca 900 g) kycklinglårfilé
  • 1 näve kantareller
  • 2,5 dl grädde (valfri sort)
  • 1 msk sojasås
  • 1 msk smör (eller alternativ vid stekning)
  • salt & peppar

Gör så här:

  1. Stek kantarellerna i smör. Tillsätt strimlad kyckling och stek vidare.
  2. Salta och peppra.
  3. Tillsätt soja och grädde. Låt puttra minst 5 minuter.
  4. Servera med ris, pasta eller vad du önskar, samt färska eller kokta grönsaker.

kycklingpanna

Vi år vår kycklingpanna med pasta från dagen innan och blandade grönsaker. Ett uppskattad rätt av alla här hemma. Hoppas det smakar även hos dig om du provar receptet.

Kram! /A

Gillar du denna kycklingpanna rekommenderar jag även:

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras