Ta kantareller, ta kyckling, ta grädde, tadaaaa!
Ja du ser, precis så enkelt är det att skapa en krämig kycklingpanna. Jag glömmer ofta bort vad jag har i frysen, men häromdagen rotade jag runt och hittade en påse kantareller jag fått från mina föräldrar. Den och en annan förpackning med kycklinglårfilé gav idé till den här rätten. Svamp har ju säsong just nu och ger en smak av höst, så även passande på så sätt. Därför delar jag vidare ihopkoket till en riktigt god kycklingpanna om du också vill prova? Kanon en dag du vill ha något snabbt och samtidigt supersmarrigt.
Krämig kantarell- och kycklingpanna
Ingredienser:
- 1 påse (ca 900 g) kycklinglårfilé
- 1 näve kantareller
- 2,5 dl grädde (valfri sort)
- 1 msk sojasås
- 1 msk smör (eller alternativ vid stekning)
- salt & peppar
Gör så här:
- Stek kantarellerna i smör. Tillsätt strimlad kyckling och stek vidare.
- Salta och peppra.
- Tillsätt soja och grädde. Låt puttra minst 5 minuter.
- Servera med ris, pasta eller vad du önskar, samt färska eller kokta grönsaker.
Vi år vår kycklingpanna med pasta från dagen innan och blandade grönsaker. Ett uppskattad rätt av alla här hemma. Hoppas det smakar även hos dig om du provar receptet.
Kram! /A