FILM: 15-minuterspass med skivstång – fyra övningar i en

15-minuterspass
Bild: Pär Olsson

När du har en kvart och en skivstång!

I veckans träningsfilm visar jag dig ett 15-minuterspass med en enda multiövning – fyra sammansatta rörelser i en för hela kroppen. Ibland är det ju så att träningstiden är knapp, men att man ändå vill köra ett effektivt pass där hela kroppen involveras. Då är en skivstång utmärkt. Med den kan du ju både köra övningar som bygger en stark bas och mer ”finlir”. Och ibland kan det t.o.m. vara bättre att lägga allt ditt krut en kvart än att ”chilla runt” i gymmet och köra lite halvdant en hel timme. Prova detta!

15-minuterspass med skivstång – fyra övningar i en

  1. Marklyft – grepp- och basstyrka i hela kroppen, med fokus på baksidan
  2. Push-ups – basstyrka med fokus på framsida överkropp
  3. Maghjulet – corestyrka 
  4. Huksittande armsträck – rörlighet i höft/fotled/axlar/bröstrygg

Förslag på upplägg: Kör så många varv du hinner på 15 minuter. Pausa när du behöver.

Den här kombinationen körde jag när Kampementsbadets gym fortfarande hade öppet. Där finns inte supermycket utrustning, men jag älskar hur användbar en skivstång är för att träna igenom hela kroppen. Dessutom lätt att personifiera övningar och nivå med. Dom i filmen kan du t.ex. göra tyngre eller lättare med olika vikter, jobba med mer eller mindre djup i övningarna, olika vinklar och pulshöjande hopp. Se det här som ett förslag att bygga på med egna varianter, eller kör rakt av som där. Ofta är det ju hjärnan vi behöver vila, varför jag gärna delar med mig av mina idéer.

Med träning eller inte – önskar dig en riktigt fin dag nu. Kram! /A

Gillar du detta 15-minuterspass rekommenderar jag dig även:

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras