Veckans WOD: Helen

Back in the box!

Som du kanske sett? Och endel utanför, som vid workouten Helen i måndags, dock springande utan medicinboll då. Faktiskt en av veckans höjdpunkter, i alla fall träningsmässigt. Att gå iväg med kollegorna 1-2 luncher i veckan har gjort vårt team tajtare och även på Fit4Life Crossfit har vi blivit ett återkommande gäng. Så kul och avkopplande mentalt att låta någon annan chefa över träningsupplägget, plus lära sig nya övningar. Sen är det förstås väldigt jobbigt ibland också, speciellt nu när jag kört en lite lugnare träningsperiod, utan press. Men. Det tar några veckor så är man inne i det igen, med Helen som en ordentlig rivstart.

Foto: Oscar Jettman.

Som du kanske vet så har olika workouts ofta ett tjejnamn, som Helen vi körde i måndags. En flåsig rackare, plus tungt styrkemoment i form av pull-ups. Här har du hela upplägget om du också vill prova?

Helen

3 varv så snabbt som möjligt med god teknik:

  • 400 meters löpning
  • 21 kettlebellsvingar (16 kg)
  • 12 pull-ups

Ta pauser när du behöver för att klara alla 3 varv, men försök att komma i mål så snabbt som möjligt. Ett tips är sen att skriva upp din tid och testa igen längre fram. Ett kul sätt att tävla mot sig själv.

Bilden är inte från i måndags som du ser på frisyren, tror det var 2017 på Crossfit Södermalm, men även nu fuskade jag med gummiband. Min tid blev därför inte giltig, men så har jag inte någon ambition att tävla mot andra heller. Annars är alternativet att ta fler vilopauser för att orka alla 12, men tungt ändå tycker jag.

Jag och två av mina kollegor, väldigt nöjda efter passet som du ser. En workout som Helen är perfekt att köra ihop med någon/några peppande träningskompisar och hinns lätt med på lunchen. Enda kruxet kan vara lite väääl höga energinivåer efteråt. Svårt att sitta still, haha, men även hjärnan piggnar till vilket är användbart om du har ett kontorsjobb.

Kör så det ryker om du testar! /A

Fler relaterade lästips:

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras