Sesampanerad hajmal med krämig surkålsslaw – gott och enkelt recept


Lax i alla former är något jag älskar, äter ofta..

..och någon gång ibland – torsk eller hajmal. Vilken är din favoritfisk? Ofta går matshoppingen på repeat enligt min inköpslista som är lätt att återanvända med mindre justeringar. Sen kompletterar jag om något tagit slut, gärna i en liten närbutik här på Gärdet. Den tillhör ingen av de stora matkedjorna och köper ofta in stora partier av varor som säljs till billigare pris. En dag hittade jag till exempel bra pris på hajmal. En fisk jag glömt bort som både är lättlagad och god. Så till dig som söker middagsinspiration – varsågod!

Sesampanerad hajmal

Ingredienser:

  • hajmal (antal beroende på portioner)
  • 2 uppvispade ägg
  • sesamfrön
  • 1 msk sojasås
  • olivolja eller kokosolja att steka i
  • salt & peppar
  • kokt ris
  • citron
  • valfri grönsallad

hajmal
Gör så här:

  1. Koka ris enligt förpackningen.
  2. Vispa upp ägg med salt och peppar. Tillsätt sesamfrön.
  3. Värm en stekpanna med fett.
  4. Vänd fisken i paneringen och stek gyllenbrun på båda sidor. Kika så att fisken blir genomstekt, vilket den är när fiskköttet faller isär lätt.

Krämig surkålsslaw

Ingredienser:

  • 200 g surkål
  • 150 g majonäs
  • 1 msk dijonsenap

Gör så här:

  1. Krama ur vätska ur surkålen.
  2. Blanda med majonäs och senap. Klart!


Servera med valfria grönsaker och citron att pressa över din hajmal. Smaklig torsdag!

Kram! /A

Gillar du hajmal rekommenderar jag även dessa fiskrecept:

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras