FILM: 6 komboövningar som ökar din styrka och rörlighet i ett

styrka och rörlighet i ett

Du gillar styrketräning, men skulle behöva mer rörlighetsträning?

Eller tvärtom? Ofta har man ju något som lockar mer än det andra, men då är mitt knep att köra både styrka och rörlighet i ett. Alltså, kombinationsövningar där den ena rörelsen går in i den andra, faktiskt väldigt skönt.

I Jorm passade jag på att filma några övningar till dig som känner igen dig i ovan och/eller gillar att prova nya upplägg. Syftet med det här är alltså att öka din styrka och rörlighet i ett med 6 övningar för hela kroppen. Något tungt i kombination med mjukgörande, där allt du behöver är en stabil stol, låda, bänk eller annan höjd.

6 kombinationsövningar som ökar din styrka och rörlighet i ett

1. Enbensknäböj + djup höftöppnare

2. Push-up + ryggrörlighet

3. Air squat + huksittande armsträck / bröstöppnare

4. Dips + bordet / bröst- och höftrörlighet

5. Höftlyft + plogen / mjuk baksida lår + framsida axlar

6. Hälsande hunden – längd + styrka i bålen och kroppens baksida

Förslag på upplägg: Gör 10 repetitioner av varje övning, för varje sida, direkt efter varandra. Vila 1-2 minuter och upprepa 3 varv.

Modifikation: Om du tycker det är för tungt eller svårt med balansen – kör utan stol. Om det är för lätt – håll i en vikt/lägg en vikt i famnen vid dom övningar som funkar.

Fokus på en sak i taget har också sina fördelar, men om det känns stressigt att både hinna ”gå på yoga” och gymmet är detta en bra lösning. Jag kör på liknande sätt även vid styrkeövningar med vikter, både med tanke på att jag behöver mjuka upp mina stelheter och det känns skönt. Några exempelprogram hur det kan se ut hittar du via länkarna nedan.

Heja dig! ♥/A

Fler tips för dig som vill träna din styrka och rörlighet i ett:

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras