En blå dag vid Jormsjön – bildbomb

Hej från mitt barndomshem på Lassebacken!

Du har kanske sett att jag och barnen är hos mina föräldrar i Jorm nu, varifrån jag gör en återblick på en extra vacker dag vid Jormsjön. Första morgonen bjöd på detta strålande väder, en helt vindstilla morgon. Enda kruxet då är att även knott och andra flugfän trivs, så jag föredrar lite vind på det hela. Och den kom lite senare, plus några moln, men ändå härligt.

En blå dag vid Jormsjön – bildbomb

Fotade frukosten med vy över Jormsjön, men vi åt inne för att slippa bli uppätna själva, haha. Sen packade vi ihop mat, badkläder och andra prylar för att bege oss ner just ner dit. Somliga på pappa-morfars sexhjuling, jag och mamma-mormor gick.

Vilodag med dom bästa, på bästa sätt.

Eftersom mina föräldrar redan bor så lantligt har dom inte prioriterat någon sommarstuga, men väl ett litet båthus ca 500 meter nedanför gården. Det har blivit deras – och vår när vi är här – ställe att hänga på. En liknande plats att slappna av vid som vilket sommarställe som helst, bara att det inte finns några sovplatser (om du inte kurar inne i båthuset). Där du kan fiska från bryggan, ro långdrag, grilla och bada och chilla.

Det var bara 12° i vattnet, så Hugo och Hampus fuskade (alt. var smarta) och drog på sig varsin våtdräkt. Jonna och jag hade ingen, så för oss blev det snabba dopp. Och Baywatch-hunken Junior bangade helt efter några steg ut i vattnet.

Annars höll vi oss mest vid sidan om Jormsjön. Pappa-morfar fixade med fiskespön, vi grillade varma mackor, marshmallows och ”bara va”.

Precis som Kampementsbadet i stan är det här en plats där jag blir sådär skönt avkopplad. Kan vara vattnet som gör det, oavsett om det är en sjö eller pool.

Kram! /A

2 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras