Sommarlov, sorg, skratt – helgen ur mobilen #100

Måndagskänslan i bild.

Ja, faktiskt. Häng med kollegorna och crossfit på lunchen har fått extra glans sen Coronapandemin slog till, men just nu även sol och sommarlov för barnen. Känns som om hela Stockholm har fått en mer positiv aura över sig, även om mycket är upp och ner. Är det samma sak hos dig?

I torsdags, då det var exakt 1 år sen min saknade vän Terese Alvéns bortgång i cancer, blev jag (och många med mig) åter påminda om hur skört livet är. Att vi fasiken måste ta vara på det, något jag är helt säker på att hon önskar från där hon är. Helgen bjöd på sommarvärme och jag har passat på att vara ute så mycket som möjligt, sprungit för vår ängel och njutit på andra sätt. Här lite om allt.

sommarlov

Sommarlov, sorg, skratt – helgen ur mobilen #100

  • Sommarlov. Som sagt. I veckan var en något annorlunda skolavslutning, där barnen gick ut pö om pö, utan stor folksamling. Härlig stämning ändå och lyckliga ungar, även om dom minsta får vara på fritids fram till midsommar.
  • Sorg och skratt. På samma dag gick jag från ostoppbara tårar vid minnet av saknade Terese till förlösande skratt ihop med Ewelina och gänget på boxen. Som jag skrev på Instagram – typiskt ”Jante” att stoppa känslorna inom sig, sorg som glädje, i rädsla för vad andra ska tycka. Jag tror många av oss mår bra att att låta allt komma, vilket för den skull inte förminskar andra känslor vi bär med oss.
  • Träning. Högst varierat dom senaste dagarna, men underkroppsstyrka i utegymmet, ett lätt och ett tungt löppass, överkroppsstyrka inne på SATS, crossfit men vänner och ett par promenader med Hugo. En älskvärd mix. 
  • Utomhusaktiviteter. Sommarlov innebär även att man måste hitta på saker. Eller, man måste inte, men jag VILL. En regel är att inte att alla sitter inne framför varsin skärm exakt hela dagen, speciellt inte vid så härligt väder som i helgen. En cykeltur med picknick i Kaknäsparken, en glasstripp till Norra Djurgårdsstaden och årets första dopp i havet vid Fågelöudden var några av helgens utflykter.
  • Gott ätbart. Grillad kyckling på balkongen, nachos, sushi, vattenmelon och flera glassar är lite av allt som slunkit ner.

Däremellan lite tvätt, planering och annat stök som vanligt, men mestadels mental avkoppling i solen. Hur har du haft det i helgen? Kram! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras