Recept på broccolipizza – gott, enkelt, snabbt

Du älskar pizza men vill samtidigt få i dig mer grönsaker?

Då är detta recept på broccolipizza för dig. En perfekt god ”allt-i-ett-rätt” som även passar bra för dig som inte tål gluten. Går inte att jämföra med pizzan du köper från en riktigt bra restaurang, men väldigt smarrig smak på ett annat sätt. Dessutom förvånansvärt snabb- och lättlagad mat, plus ett smidigt sätt att få i dig näring från supergrönsaken broccoli. En smart och läcker vardagspizza.

Jag har tidigare testat blomkålspizza som också var en hit och det här är ett liknande recept på broccolipizza istället. Kanske ännu smarrigare om du frågar mig. Blomkål har ju en väldigt speciell smak, medan broccolin inte tar över det du har som fyllning på samma sätt.

broccolipizza

Recept på broccolipizza

Ingredienser till 1 stor botten:

  • 1 litet rivet broccolihuvud (ca 180 g)
  • 1 ägg
  • 4 dl riven ost 
  • 1 msk chiafrön (för extra crunchig botten)
  • 0,5 tsk salt

Ingredienser fyllning (min variant):

  • tomatås
  • strimlad kalkon
  • riven eller hel mozarella i skivor
  • örtsalt

Gör så här:

  1. Riv broccoli och blanda med ägg och riven ost i en bunke. Sätt ugnen på 200°.
  2. Platta smeten på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ca 10-20 minuter i mitten på ugnen tills den fått en gyllenbrun färg.
  3. Sprid på tomatsås, lägg på kalkon, riven ost och eventuellt övrigt du önskar.
  4. Grädda ytterligare 5-15 min.
  5. Servera!

Snabbt, enkelt, gott. Rekommenderas varmt! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras