FILM: 3 övningar för rörligare bröstrygg vid en vägg

Är du liksom jag stel i bröstryggen?

Inget ovanligt och det går ju att skaffa sig en rörligare bröstrygg med lite tålamod och tid. Någon som är specialist på det här området, alltså rörlighetsträning, är Erik Börjesson. Personliga tränaren, utbildaren och fystränaren med lååång erfarenhet i träningsbranschen. Dessutom författare av 2 träningsböcker, grundare av familjespelet Utmaningen och utbildningsföretaget Human Performance. Nu även en webbtjänst med program för att bli ”skottsäker” på yasso.se, något jag tolkar som att bli tålig inför livet, som jag just nu testar med syfte att få en rörligare bröstrygg.

Programmet ”Bli skottsäker hemma” fokuserar på att förbättra rörligheten i framför allt fotled, höftled och i positioner med armarna över huvudet. Det kan hjälpa dig att effektivisera de grundläggande rörelserna, som knäböjningar, pull-ups och overhead squat.

Här visar jag dig 3 av alla bra rörlighetsövningar du hittar i programmet, med viss modifikation. Jag kan inte utföra övningarna helt korrekt p.g.a. min stela bröstrygg, men det är ju därför dom är bra för mig. Läs därför texten som beskriver vad du ska eftersträva. Och spana in Eriks program där du får många fler övningar och för varje vecka ökar antalet repetitioner, arbetsset eller svårighetsgraden på rörelserna för att du ska fortsätta att utvecklas.

3 övningar för rörligare bröstrygg vid en vägg

1. Knäböj mot vägg med så raka armar som möjligt över huvudet. Ställ dig mot en vägg och sträck raka armar över huvudet. Kom ner i en djup knäböj med hälarna i golvet, upp igen. Om du inte rörde väggen gå närmare och upprepa. Notera hur nära väggen du kan stå utan att nudda väggen och testa igen framöver för att se dina förbättringar.

2. Jägarställning med ”snöängel”. Måla en halvcirkel med handryggen mot väggen. Eftersträva raka armar och att knogarna möter varandra i övre läget.

3. Knästående enarmsrotation. Kom ner på ett knä där denet mot väggen är i 90°. På samma sida roterar du arm bak/fram i en cirkel. Testa även om du kan nå motsatt häl med armen varje gång du kommer bak.

Upplägg: Upprepa varje övning ca 8 gånger/sida. Kanske att lägga in i din befintliga träning eller som ett perfekt avbrott från skärmen under arbetsdagen?

Kram! /A

Relaterade läs- och filmtips:

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras