Jojohumör och helgen ur mobilen #94

Lättare att slarva när man inte är på topp, jag vet, men känner du också hur viktigt det är att ta hand om sina basbehov just nu?

Alltså lite extra såhär i Corontider? Är det inte man själv som har det tufft påverkas man av andras situation och jag förmodligen inte är ensam om ett jojohumör? Ena dagen deppig över sorgliga nyheter och saknad efter familjemedlemmar och vänner på avstånd, andra dagar helt ok ändå. Mindre stress på hemmakontoret och skönt vårväder.

Det är mycket utifrån vi inte kan styra, men en stabil bas som sagt. Fylla på med tillräckligt av sömn, mat, vila och närhet (så längt det går), vilket gör oss mer tåliga. Jag är själv inget praktexemplar på det här alla gånger, men gör mitt bästa och ser ändå tydligt vad mitt jojohumör beror på. Inte bara basbehov, utan även hormoner vissa gånger. Några dagar tidigare än vanligt kom mensen förra veckan, vilket förklarade endel. Mitt humör pendlar mycket veckan innan.

Skönt med bekräftelse på varför man mår som man mår ibland. Och mer om att scanna av dina basbehov kan du läsa här, men nu lite kort om om mina senaste dagar..

Jojohumör och helgen ur mobilen #94

  • Pappa fyllde 70 år. Vi skulle ha firat honom under påsken, men nu blev det ju inte så. Istället fick det bli digitala samtal och en innestående fest.
  • Back in the box med Ewe. Det blev en paus från Crossfit ihop några veckor då vi gått om varandra i påsk- och sjukstugetider, men nu är vi äntligen på gång igen. Hoppas på 2 pass i veckan ihop framöver.
  • Hampus fixade traditionell torsdagsmiddag. Han hade i uppgift att göra pannkakor i hemkunskapläxa, vilka blev riktigt fina. Och goda.
  • Omväxlande vårväder. Precis som mitt jojohumör har det varit soligt och varmt ena dagen, hagel och storm andra. Ändå övervägande fint och igår – en riktigt pangdag!
  • Ett land i sorg. Ingen kan ha undgått TV- och radioprofilen Adam Alsings bortgång. Och det är såklart fruktansvärt med alla som gått bort av Corona, men kommer närmare när det är någon man har en relation till. Om så från andra sidan skärmen. Det här är allvar och vi måste ta hand om oss. Tror fler än jag får insikt om det.
  • Löpningen släpper. En härlig känsla mitt upp i allt. Jag har inga känningar i knän eller annat och för varje gång bli löpsteg och andning lättare. Är som nykär, men hejdar mig ändå till 2 pass/veckan så att kroppen får vänja sig. Gillar ändå variation.
  • Hantelparty för överkroppen. Junior och Jonna sov över hos en kompis, vilket gav mer tid för egna prylar – som ett styrkepass med hantlar. Kan komma i ett eget inlägg, men du hittar det även på min Instagram.
  • Tidiga fotbollsmatcher. Både lördag och söndag hade Hampus match redan kl 8 på morgonen, stackaren som är så morgontrött. Men ihop med laget på planen vaknar han till liv. Grymt att ungdomsfotbollen ändå fortsätter nästan som vanligt, det mår alla bra av.
  • Storkok x 2. Ena dagen hel laxsida i ugen, andra en stor sats köttfärsås. Dag 3 laxpasta av rester och 4 lasagne. I lördags blev det ändå hämtmat i vanlig ordning. Någon dag i veckan måste kocken få vila också.

Det var min helg i det stora hela, högt och lågt, precis som mitt jojohumör. Hur har din helg sett ut? ♥/A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras