Laxrullar med wasabi – gott, snabbt, lätt recept

laxrullar

Har du kallrökt eller gravad lax kvar efter påskdagarna?

Då rekommenderar jag att du testar mina laxrullar, här med bilder från förr. Perfekta för en snabb och god lunch på hemmakontoret eller att ta med ut för en picknick? Jag vet ju att många tillbringar dagarna hemma just nu, där lusten för avancerade luncher kanske inte är på topp? Så känner jag själv i och för sig alltid, varför något lättfixat är att föredra. Inte mindre gott för det, som dessa laxrullar..

laxrullar

Laxrullar med wasabi

Ingredienser:

  • Tunnbröd/tortilliabröd
  • Wasabi (alternativ som också är gott är pepparrotsvisp)
  • Rökt lax i strimlor
  • Ris (kan uteslutas men blir mer mättande med)
  • Smör (kan uteslutas)
  • Sallad i strimlor
  • Finhackad rödlök
  • Avocado i små bitar
  • Lättkesella med peppar och örtsalt
  • Ev. andra favoritgrönsaker

Gör så här:

  1. Bred smör och wasabi över brödet.
  2. Hacka och lägg på lax, grönsaker och ris i mitten av brödet.
  3. Klicka på lättkesella och krydda.
  4. Vik som när du gör en wrap och rulla in i folie.
  5. Färdig för din hemmalunch, att ta med till jobbet eller picknickfilten?

Ett recept du lätt kan modifiera efter vad du är sugen på och har i kylen.

laxrullar

Själv har jag ingen kallrökt lax hemma eftersom vi åt påsklunch hemma hos syrran med familj, men det blir fisk i andra former till middag. Lax är bland det godaste jag vet.

Kram! /A

Fler rekommenderade recept till dig som gillar laxrullar:

2 kommentarer

    Berätta vad du tycker

    Din e-postadress kommer inte publiceras