UT med skiten! Här kan du gnälla av dig ♥

Yogapositionen Lejonet visar hur jag känner för mycket just nu – BLÄ!

”Se det positiva i tillvaron” och ”hitta lösningar”, rekommenderas verkligen, men också tillåtet att gnälla ibland. Jag menar – ok med en inställd resa, ok med hemmajobb p.g.a. barnet är lite lite lite hostigt, ok med stängda gym. Men när folk dör, ekonomin rasar för många samtidigt som PRECIS ALLT kul ställs in – inte ok.

Jag har ofta lätt att vända tanken positiv istället för att gnälla och försöker ge dig mina bästa må-bra-knep även såhär Coronatider, men vissa gånger är det svårt. Och som alltid tror jag på att öppna upp och prata med någon om sina svårigheter. Att få ur sig skiten kan lätta på trycket och om du håller allt inombords vet ju ingen och kan hjälpa dig. Du kan gå miste om lösningar som gör livet lättare, eller i alla fall känna dig mindre ensam med ditt gnag.

Foton: Jane Haglund till boken ”Rörelserik – 52 utmaningar som håller igång hela familjen”.

UT med skiten – här kan du gnälla av dig! ♥

Så, varsågod att skriva av dig i en kommentar! Vad känns skit just nu? Något i största allmänhet eller p.g.a. Corona? Mitt eget rör sistnämnda. Jag är lyckligt lottad att alla mina anhöriga är friska och ha jobbet kvar, men sörjer..

 • en förlorad påsk hos mina föräldrar i Jorm. Vårvintern är bästa årstiden i fjällen om du frågar mig och dessutom fyller pappa år, men vi vill inte riskera att smitta dom där hemma.
 • ingen dans på stan ihop med mina vänner. Vi försöker planera in ett kväll/natt i månaden, men nu kan det dröja.
 • ett (förmodligen) inställt Workout Åre. Där jag skulle leda pass och njuta stämningen vid träningseventet i magisk fjällmiljö.
 • ett inställt Frisk och stark familj på Kreta.
 • förlorade samarbeten när vi inte får ses i större folkmassor. Jag hade ett kul på gång att bjuda in dig till, men det blir förmodligen inte av.

På det oro i luften, tråkiga besked, inställda kalas, matcher och scouter för barnen, stängda gym m.m.

Sorry för ett dystert inlägg, antar att du får nog av det från andra håll just nu, men det kommer inte bli en vana. Känns faktiskt redan bättre när jag fått gnälla av mig lite och som sagt – välkommen att göra samma sak om du behöver, men känn ingen press. Jag är glad om du är glad och nu är även jag redo att släppa tankarna på detta en stund. Att istället sno lite av Monika Björns hållfasta råd, ännu ett lästips som kan hjälpa.

Kram! /A

 

4 kommentarer
 1. Hej! Jag känner mig ledsen över alla som avlider i Covid-19 just nu och att det känns som om folk är nonchalanta.
  Sitter själv i karantän efter 12 dagar med viruset och jag känner mig klen, ledsen över att jag förlorar min styrka jag hade (vet att det är sååå fjantigt)
  Saknar min dotter som jag inte kan träffa, men jag är också medveten om hur ovärldsliga saker det är. Herregud, jag har haft cancer tre gånger. Och tänker tillbaka bar 2 veckor, allt var som vanligt då och det skrämmer mig hur fort allting ändrades.
  Men nu är det slutgnällt för idag, Allt omtanke till er alla här inne <3
  Kram Anne-Marie

  1. Du har all rätt att gnälla Anne-Marie, så tufft. Låter som att du gått igenom en hel del, såklart att detta skrämmer. Jag känner likadant, men det är lite mer avlägset då ingen i mina kretsar är sjuka. Dock ligger allvar och sorg i luften + alla tråkiga nyheter. Vi är i detta tillsammans.

   Stor kram till dig!

  2. Samma saker här ungefär och sinnesstämning är deppig även om jag egentligen inte drabbats så hårt.
   – Inställt påskfirande hos föräldrarna som bor långt bort
   – hårdare regler på förskolan dom gör att snoriga men pigga barn behöver vara hemma en evighet, vilket leder till ännu mer vab efter en vinter som redan varit fylld av vab
   – avsaknaden av något att se fram emot, att man inte vågar planera något eller ens bjuda hem kompisarna på fika
   Men ändå en tacksamhet att vi är hyfsat friska, har våra jobb kvar och inte missar någon planerad drömresa.

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras