Tankar om Corona, träningen och helgen ur mobilen #90

Å ena sidan skrämmande, andra en viktig tankeställare.

Jag snackar Corona, eller covid-19, som du säkert förstår. Viruset som drabbat oss alla mer eller mindre. Inte i form av livshotande sjukdomssymptom hos så många i Sverige (än), men genom att arrangemang med större folkmassor ställs in, resor, konserter, skolor, träningsanläggningar…  Som på sikt leder till förlorad inkomst, arbetslöshet, isolering och mycket mycket mer.

Det vi ser är förmodligen bara toppen av ett isberg, om vi inte får stopp på smittspridningen av Corona, men jag försöker att inte tänka så lång framåt. Att det bästa är att en dag i taget och se möjligheterna trots läget, istället för att ta ut krisen i förskott och ”bunkra som om vår sista dag var kommen”. Och som vid alla gemensamma svårigheter ser jag vad som verkligen är viktigast här i livet, mina nära och kära, samt potentialen vi har när alla samarbetar. Vilken fantastisk gemenskap och medmänsklighet som kommer fram när det verkligen gäller. I alla fall hos de flesta. Tänk om vi skulle göra samma sak när det gäller miljön? Rakt av förbjuda vissa saker, vilket såklart skulle drabba vissa negativt, men på sikt anpassar vi oss. Det går att förändra, speciellt när vi gör det ihop och jag har en kuslig känsla av att detta bara är ett lindrigt exempel på vad som väntar oss i framtiden – OM vi inte ändrar våra levnadsvanor.

Går knappast att uttala sig utan att uppröra någon, men jag tänker att så länge man är frisk och försiktig finns i alla fall inget skäl till att isolera sig helt. Att behålla våra hälsorutiner och komma ut i friska luften gör oss gott, och så långt som möjligt tror jag på att stötta företagen. Så här har mina senaste dagar sett ut.

Tankar om Corona, träningen och helgen ur mobilen #90

 • Hemmajobb. Jag jobbar för visso nästan alltid hemifrån 3 av 5 dagar, men var knappast ensam om det när Corona slog till förra veckan. Hur är det för dig? Det brukar vara effektivt och mentalt avkopplande enligt mig, men jag skulle inte vilja göra det jämnt. Fick i alla fall klart en hel del, bland annat detta smarriga smoothierecept.
 • Mer crossfit och hemmaträning. I torsdags stängde SATS-anläggningarna ner, men Fit4Life Crossfit har fortfarande öppet, så där kommer jag träna desto framöver. Förra veckan blev det hela 3 WODs (mot 1 eller 2 som normalt), vilket är kul samtidigt som jag redan saknar min SATS-träningsrutin. Yogade lite hemma igår, men det är inte samma sak som med instruktör. Kanske kommer in i det ändå. Gäller även styrketräning hemma och jag har även ett litet gym på kontoret för miljöombyte. Träningen är kanske det minsta problemet i Coronatider.
 • Vilodag och cykeltur. I fredags hoppade jag tuffare träning, men hade ett ärende på Lidingö så det blev en skön motionsrunda dit och tillbaka. Bilden ovan är inte från då, men vädret liknande och många flashbacks till träningen inför Vätternrundan som resulterade i det här inlägget.
 • Barnens aktiviteter? Visar fotbollscuper har blivit inställda, men i det stora hela tränar barnen som vanligt och skolan är öppen. Skönt så länge det är så.
 • Helggott. Dels var det strålande väder, både lördag och halva söndag. Vi passade på att vara ute rätt mycket mellan alla aktiviteter och inomhuschill. Dels blev det som vanligt lite extra goda ärbarheter, långfrukost, lördagsgodis, hemgjorda- såväl som köpta hamburgare och sushi. Restauranger – bra att gynna som sagt.
 • Bokmal? Nja, jag är periodare när det kommer till att läsa böcker, men har i alla fall hållt i mitt läsande en lång tid nu. Blir ofta för trött för att läsa mer än ett par sidor, men lyckades precis bocka av ”Små eldar överallt” och har nu återupptagit ”Bränn alla mina brev”. Kör eldtema på mina böcker som du hör.

Det var min helg i det stora hela, plus några tankar om Corona. Hur har din varit och hur tänker du kring samhällssituationen? Har du och dina anhöriga drabbats mycket? Stor kram! /A

4 kommentarer
 1. Sonens skola stängde idag då en i personalen fått viruset. Känns skrämmande och ovisst just nu. Har sonen blivit smittad? Kommer vi att bli sjuka? Hur sjuka? Har inte kunnat sova i natt och önskar de stängde ner mer i Sverige än vad som gjorts. Mest för att det är oerhört psykiskt påfrestande att bara gå och vänta på om man ska bli sjuk eller inte.

  1. Förstår din oro, speciellt när det kommer nära. Svårt att veta hur man ska tänka och agera, då det är mycket annat som drabbas när vi stänger ner också. En jobbig situation just nu. Ta hand om er. Kram!

 2. Undrar om träning är det enda du tänker på?
  Finns ju lite annat i dessa tider…..
  Se alla som jobbar i sjukvården bara som exempel, tänk de som dessutom har barn, tror du de tänker på träningen när de slutar sina jobb? de kanske jobbar över istället och skyndar sig hem för att fixa mat till barn..

  1. Hej Inis! Har du ens läst min text? Tycker du kan läsa om, så ser du att det INTE handlar mycket om träning. Och eftersom detta är en träningsblogg är just träning min inriktning på inläggen, även om det inte är det absolut viktigaste i livet.

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras