Träningsprogram: 8 övningar med en bänk för hela kroppen

magträning

En bänk..

..tusen träningsmöjligheter. Typ. Det finns i alla fall väldigt många övningar med en bänk som jag visar dig i veckans träningsprogram. Och har du ingen gymbänk kan du använda en stabil stol, låda eller liknande till flera av övningarna. Dessutom få en bra progression genom att addera vikter allt eftersom du blir starkare.

Precis som övriga träningsprogram är syftet bakom detta för 8 övningar med bänk att du ska få en såpass bred övningsbank som möjligt. Att kunna anpassa dig efter den utrustning (eller ingen alls) du har gör träningen mer lättillgänglig och varierad. Både bra för dig som vill upprätthålla kontinuitet i träningen och för kulfaktorn.


8 övningar med en bänk för hela kroppen

  1. Step-up, 3 x 12 reps/ben
  2. Dips, 3 x 12 reps
  3. Splittböj, 3 x 12 reps/ben
  4. Armhävningar, 3 x 12 reps
  5. Magliggande benlyft, 3 x 12 reps
  6. Bäckenlyft, 3 x 12 reps
  7. Enbens hip-thrust, 3 x 12 reps/sida
  8. Snedsittande knälyft, 3 x 12 reps

Upplägg:

Välj ut några övningar eller kör samtliga som ett helkroppspass. Antingen en övning i taget, som en cirkel eller kör du 2 övningar i superset med varandra. Och som vanligt personifierar du efter dig gällande antalet set och repetitioner, detta är bara ett förslag.

Översta bilden är från förr, men nu är jag är tillbaka i samma trakterna där den är tagen igen. Och apropå att ha en bred bas med övningar i ryggraden få jag hitta det som funkar för min stackars stuktumme. Inte kul att vara begränsad, men jag försöker se det som en kreativ utmaning att hitta varianter där tummen/greppstyrkan inte behövs, vilket är en hel del ändå.

Kram och lycka till med din träning! /A

Fler träningsprogram att spara ner i samma stil som dessa övningar med en bänk att välja bland hittar du här:

Styrketräningsprogram med 2-splitt, ett med 3-splitt, ett 4-splitt, ett baspass för under- och överkropp här, ett kroppsviktsprogram härhelkroppspass med skivstång här och 2 program med hantlar här.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras