Ugnsgrillad kyckling – mammas gudomligt goda recept

Ugnsgrillad kyckling & Co.

Om jag ska ge dig en av mina topp-10 på listan över godaste middagar blir det ugnsgrillad kyckling enligt min mammas matlagningskonster. Lyxmåltiden vi blev bortskämda med i fredags. Och jag vet inte hur hon får till det, men ytan blir alltid sådär knaprig och smakrik, med saftigt och gott kött innanför. Prova gärna!

Ungsgrillad kyckling – mammas gudomligt goda recept

Ingredienser:

 • Hel kyckling
 • Smör (riktigt – ej margarin)
 • Soyasås
 • Curry
 • Salt
 • Peppar
 • Matlagningsgrädde
 • Ris
 • Majs
 • Broccoli
 • Grönsallad

Gör så här:

 1. Dela och ta bort skinnet på en hel kyckling och dela den i två delar.
 2. Smält smör och blanda i kryddorna. Pensla kyklingen med detta.
 3. Lägg kycklingen på ett galler med en plåt under så att det inte droppar inne i ugnen. In i ugnen på 225° ca 45 min – 1 h (tiden beror på hur stor kycklingen är – ta ut och skär för att se så att den är genomstekt). Pensla då och då med kryddblandningen.
 4. Koka under tiden riset enligt anvisning.
 5. När kycklingen är klar, sila det som droppat på plåten ner i en kastrull till såsen. I med lite smör och en matsked mjöl till en redning och häll sedan i grädden + lite extra soyasås. Koka upp under omrörning.
 6. Servera kycklingen med ris, currysåsen och kokt majs och broccoli + en fräsch sallad till.

Smaklig måltid!

Idag blir det ingen ugnsgrillad kyckling för vår del. Det är dags att packa ut i bilen och åka den långa vägen till stan igen, men en bra grej med att ha varit ifrån sina egna paradrätter är att man hinner bli sugen på dom igen och detta väntar oss i påsk igen. Vi ses i Stockholm. Kram! /A

Gillar du ugnsgrillad kyckling rekommenderar jag även:

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras