Crispy Chicken Bites med avokado- och kikärtsröra i pitabröd

Snabba och smarriga middagar gillar vi!

För hur trendigt och hälsosamt det än är med slow cooking – med barn, jobb och fritidsaktiviteter behövs enkla lösningar. Mat du slänger ihop på en kvart, gärna som ”sköter sig själv” och passar olika smaker. Det gör rätten med Crispy Chicken Bites som du hittar nedan. Passande i vardagsruschen, men även om du vill festa till det lite en helgdag.

I ett samarbete på Instagram med Lönneberga har jag testat deras nyhet Crispy Chicken Bites, lätt panerade bitar av svensk kyckling. Ena sorten med smak av ost och chili, andra majs, båda riktigt goda tyckte vi. Och lättlagade. Jag la bara kycklingbitarna på en plåt med bakplåtspapper, ena med grönsaker, och körde in i ugnen på 225° i ca 30 minuter. Till mixade jag ihop en krämig avokado- och kikärtsröra som sen serverades ihop med övrigt i pitabröd. Här hittar du recept och bilder.

Crispy Chicken Bites i pitabröd

Ingredienser:

  •  1 paket Lönneberga Krispy Checken Bites (alt. kyckling i bitar som du panerar och steker)
  • valfria grönsaker att rosta i ugn, ex. aubergine, broccoli, champinjoner och paprika
  • olivolja
  • örtsalt och peppar
  • färska grönsaker
  • pitabröd (antal efter personer)

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Lägg bakplåtspapper på en plåt och dela grönsakerna.
  3. Lägg dina Crispy Chicken Bites på plåten (alt. stek panerade kycklingstrimlor) och ugnsgrönsakerna runt om. Ringla olivolja över grönsakerna och krydda med örtsalt. In i ugnen i ca 30 minuter, tills kycklingen är genomstekt och fått fin färg.

Avokado- och kikärtsröra

Ingredienser:

  • 1 msk olivolja
  • 1 förpackning kikärtor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 avokado
  • chiliflakes
  • örtsalt och peppar

Gör så här:

  1. Skölj kikärtorna och lägg i en bunke.
  2. Pressa i vitlök, tillsätt olivolja, avokado, örtsalt, peppar och chiliflakes.
  3. Mixa, klart!

När kycklingen är genomstekt och ugnsgrönsakerna mjuka, värm pitabröd till önskad temperatur och gyllene färg.

Min personliga favorit var den med ost och chili, medan barnen gillade den med majs bäst.

Fyll pitabrödet med färska grönsaker, Crispy Chicken Bites, ugnsgrönsaker, avokado- och kikärtsröra.

Ät och njut! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras