Träna med en stol – 9 övningar

träna med en stol

När du fått träsmak i baken av stillasittande..

..så kan du träna med en stol! Okomplicerad träning var du än befinner dig, på kontoret, resan eller hemma. Övningarna du ser nedan är hämtade ur boken Rörelserik – 52 utmaningar för hela familjen, skriven av min käre änglavän Terese Alvén, med foton av Jane Haglund. Och vägen till att bli just rörelserik tänker jag går just via att normalisera en aktiv livsstil. Göra det lätt och lockande att röra på sig, förknippat med glädje, gemenskap och förmåga. Det kan också kräva idéer om hur, något Terese bok hjälper oss med i form av dagliga utmaningar att välja mellan, bland annat hur vi kan träna med en stol.

Träna med en stol – 9 övningar

 1. Axelpress
 2. Enbensknäböj
 3. Sittande benuppdrag
 4. Armhävningar
 5. Step-up
 6. Dips
 7. Knäböj
 8. Planka med benlyft
 9. Mouantainclimber

Här visar jag övningarna och längre ner får du förslag på upplägg.

1. Axelpress

2. Enbensknäböj

3. Sittande benuppdrag

4. Armhävningar


5. Step-up

6. Dips

7. Planka med benlyft

8. Knäböj tills rumpan nuddar

9. Mountainclimber

Upplägg:

 • Nivå 1: kör 3 av övningarna
 • Nivå 2: kör 6 av övningarna
 • Nivå 3: kör alla 10 övningar

Kör förslagsvis 2 varv med 10 repetitioner per övning. Fritt fram att personifiera!

Kanske något att prova där hemma idag, eller som pausgympa på jobbet under veckan? En annan rolig utmaning ur boken är nr 11, rörelseleken ”lagt kort ligger”, som jag rekommenderar när du har barn med dig.

”Allt du behöver är en kropp och en vilja att må bra nu och i framtiden. Och kanske framför allt, en vilja att inspirera barn i din närhet till rörelseglädje för att ge dem de bästa förutsättningarna för ett långt och friskt liv.”

/Terese Alvén ♥

Du hittar Rörelserik bl.a. på Adlibris eller Bokus för 199 kr. Samtidigt som du får massor av inspiration och konkreta lösningar för ett rörelserikt liv bidrar du till Cancerfonden dit pengarna går. Kram! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras