Det här står jag inte för

Det här står jag inte för..

..ett 100% perfekt balanserat liv mellan det som anses hälsosamt och ohälsosamt. Jag tror istället att mycket av det exemplariska kommer om vi släpper tankarna och låter känslorna styra lite mer. Varierat, regelfritt, men ändå med en dos sunt förnuft. Dom flesta av oss vet ju vad vi mår bra av, det svåra är att göra. Och vi är olika, så för dig som gillar konkreta riktlinjer är 80% planerade val, 20% på lust och känsla rimligt.

..förbud och regler ristade i sten. Se ovan, men gäller över lag hur du, jag, vi ska vara och göra. Går aldrig att dömma efter kön, ålder, yrke, klasstillhörighet, hudfärg, kroppsform, läggning o.s.v. Unik är grejen.

..att trampa på andra för att lyfta sig själv. Skitsnack och fördomar byggda på luft – få saker gör mig lika arg. Står inte heller för Jantelagen och att förminska sig själv i en offerkofta. Svårt ibland, den är ju så inpräntad i det här landet.

..skrämselpropaganda. Att sälja på folks dåliga självkänsla. Är i fel bransch då, jag vet, men gör mitt bästa för att lyfta det positiva med att vi själva VÄLJER träning och hälsa. Tror inte på tvång.

..gå över lik för likes. Vet mycket väl att ex. naket, putrumpor och redigerade proffsbilder går hem hos många, men vill själv blanda upp med igenkänning från den ofta stökiga, älskvärda, vardagen. (Sa hon med stylad bild av Derin, men jag älskar även det estetiska i vackra bilder. Inget förbud mot det heller, eller att få känna sig snygg).

..att det jag står för idag varar för evigt. Kanske, men som du vet – tiden förändras och vi med. Inga regler ristade i sten som sagt. Kram och hoppas du får en skön helg! /A

P.S. ”Det här står jag inte för” var ett av alla teman i Underbara Claras februariplan på Instagram. Utmanande men roligt att tilldelas ämnen jag vanligtvis sällan fotar och skriver om. Kanske något för dig med? Kika här i så fall. D.S.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras