”Good enough” – en tanke inför din vecka och helgen ur mobilen #85

Good enough.

En tanke jag tror de flesta av oss kan behöva ibland, som jag vill skicka med dig inför veckan. För somliga kan det ju vara lättare att ställa höga krav på sig än tvärtom, att nöja sig. Det tycker i alla fall jag, som alltid varit väldigt målinriktad. När jag gick i skolan mot bra betyg, som vuxen mot drömjobbet, med min träning och att mina barn ska ha det så bra som möjligt. Med mera. Sällan ett tävlande mot andra, men sig själv räcker. En period blev det för mycket av allt, jag sprang in i den berömda väggen, och sen dess har tanken på ”good enough” hjälpt mig att sänka ribban en aning.

Sen finns det såklart många fördelar med att alltid kämpa uppåt. Vissa personlighetsdrag är vi födda med och tanken att det du gör är fel blir inte heller bra. Good enough enligt mig är att göra sitt bästa, vilket inte är detsamma som ”perfekt på alla plan”. Att chilla ibland behövs också för att det ska hålla på sikt.

Good enough var också temat dag 2 i Underbara Claras #fångafebruari, en Instagramstrategi för att få ny inspiration till bilder och captions. Jag kan tycka Instagram är svårt ibland, när det är mycket annat som händer och som jag nämnde ovan – eftersom jag har höga krav på att det ska vara givande för dig som följer mig. Men som sagt, good enough här också ibland, liksom under dom senaste dagarna.

”Good enough” – helgen ur mobilen #85

  • Crossfit i torsdags och simningen med Sarah Sjöström i fredags, plus massa annat under veckan – knappast något good enough, haha. Vilket resulterade i att jag var rätt trött hela helgen och tog det så lugnt jag kunde med alla barnens aktiviteter.
  • Gick på yoga. Det var 2 veckor sen sist, så jag hade hunnit bygga upp både stelheter och längtan. Så skönt att blunda mig igenom passet och känna hur jag blev allt mjukare.
  • Soffhäng. Det mesta du ser här och på Instagram är från alla träningar och aktiviteter, men du hittar mig även i soffan rätt ofta. I fredags var det Tallang och lördags Melodifestivalen på barnens beställning.
  • Små promenader mellan allt. Junior hade både fotbollsmatcher och pingisträning, Jonna gymnastik och Hugo behövde shoppa några saker. Så även om jag tog vilodag från min egen träning igår blev det en hel del steg. Förstår om du tycker att det verkar stressigt med allt, men jag mår bra av att hänga med barnen på saker. Det är avkopplande mentalt och ger energi att se deras glädje.
  • Mat med så lite ansträngning som möjligt. Hoppade storkok den här helgen, men köpte hem sushi i fredags, körde tacos i lördags och slängde in en plåt kyckling i ugnen i söndags.
  • Vår i luften. Känns märkligt att se alla snöiga bilder från fjällen när det är riktig vår här i Stockholm. Fåglar som kvittrar, sol som värmer och gröna gräsmattor. Fint det med och bekvämt, men jag känner mig ändå ruvad på vintern och längtar till sportlovet då vi åker till Jorm.

Det var min helg i det stora hela. Hur har din varit? Reflektera för dig själv eller skriv en rad i kommentarsfältet. Kram! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras