”You go I go” – veckans roliga wod

Kan kräkjobbigt vara kul?

Ja ibland, speciellt med upplägget ”you go I go”. Har du hört talas om det? En form av teamwod, alltså där man jobbar i par och delar antalet repetitioner vid övningarna mellan sig. När den ene behöver vila tar den andre över o.s.v. Ett väldigt roligt sätt att samarbeta på och ge varandra energi.

Som du kanske förstod av förra inlägget från mitt provpass på Fit4Life Crossfit fastnade jag för träningsformen – igen – och köpte ett klippkort. Boxen ligger bara ca 50 meter från kontoret, så det är smidigt att gå dit på lunchen. Ett bra komplement till min övriga träning, att få den där extra boosten att kliva över min comfort zone någon gång i veckan, vilket jag har svårt på egen hand. Dessutom med träningspoolare som får en att glömma det jobbiga.

I måndags var det bara jag och chefen Oskar som gick dit för ett flåsigt pass. Du anar jobbigtheten på hans svettnivå och upplägget får du här:

”You go I go” – veckans roliga wod

Team of 2 – You go i go

 • 50 Sync Air Squats (sync = båda kör samtidigt)
 • 50 Sync Sit ups
 • 50 Sync DB Snatch 22/16  (DB = hantel, där killar kör 22 reps/tjejer 16)
 • 50 Sync Burpees
 • 100 Air Squats (löser av varandra och delar på antalet reps)
 • 100 Situps
 • 100 DB snatch 22/16
 • 100 Burpees
 • 50 Air Squats – Partner in Plank Hold (löser av varandra och delar på antalet reps i 1a övningen, där den som ”vilar” står i planka under tiden den andre kör)
 • 50 Sit ups – Partner in Plank Hold
 • 50 DB Snatch 22/16 – Partner in Plank Hold
 • 50 Burpees – Partner in Plank Hold

Efter. Ett rätt mosigt, men glatt gäng. Jag är så glad att ha hittat ännu en längtansvärd träningsform. Varje måndag lunch är det här jag befinner mig hädanefter, eventuellt även vissa torsdagar då jag också brukar vara på kontoret. Som vanligt en träningsplan skriven i blyerts (eller snö), men jag gillar att sätta upp riktlinjer.

Alla situps, där armarna nuddar golvet ovanför huvudet + framför kroppen, kändes i magen dagen efter vill jag lova. Jag maskar ofta med min magträning annars, kanske p.g.a. att rectus diastasoperationen fortfarande gör den lite läskig, men det är ingen fara nu när jag har kontroll och allt är läkt som det ska. Instruktörsledd crossfit och yoga blir bra coreträningshjälp för mig under våren.

Kram! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras