Krämig scrambled tofu – recept på vegansk äggröra

Vad kan man laga för gott av tofu?

..tänkte jag. Ett för mig nytt livsmedel, så jag frågade mina Instagramföljare, googlade och hittade scrambled tofu. Det måste väl ändå vara bland det enklaste för en nybörjare? Jag vill gärna få in mer vegetariska rätter här hemma och hade därför spontanhandlat ett tofupaket utan plan på tillagning, men det visade sig finnas massor av frestande recept. Tack snälla ni som gett tips jag vill prova framöver. Detta blev också såpass gott att det kan bli en repris hos oss och är värt att bjuda dig på.

Scrambled tofu blir som en vegansk form av härligt krämig äggröra. Kanske något till helgens brunch eller som mig – en snabb lunchwrap?

Krämig scrambled tofu – vegansk äggröra

Ingredienser, 4 portioner:

  • 2 små gula lökar
  • 1 msk rapsolja
  • 1/2 tsk mald gurkmeja
  • salt & peppar
  • 1 tsk grönsaksbuljongpulver
  • 600 g tofu
  • 2 dl havregrädde

Gör så här:

  1. Finhacka löken och stek i olja i ca 5 minuter.
  2. Tillsätt gurkmeja, salt och peppar och låt det fräsa i ytterligare 5 minuter.
  3. Pressa ur eventuellt vatten ur tofun och smula ner den i grytan. Fräs ihop med löken och kryddorna i några minuter.
  4. Häll i havregrädde och buljong och låt din scrambled tofu puttra på låg värme i 5–10 minuter.
  5. Smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor.

Jag rostade även kikärtor med vitlök i olivolja att ha till. Rekommenderas det med.

Tofuröran och kikärtorna serverade jag sen ihop med grönsaker i tortilliabröd. Och inte helt veganskt – toppade med smulad fetaost. Om du äter mejeriprodukter, en klar smaksensation.

Över min förväntan gott! /A

Gillar du receptet på scrambled tofu kanske även dessa recept kan vara något?

2 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras