Sportig frisyr, prydligt strikt eller långt rufs? Hur håret speglar din personlighet

”Jag vill ha en uppfräschad, tuff och sportig frisyr”..

..var mitt önskemål till Eleonor på salong Nytid i onsdags efter jobbet. En vän vars son går i samma klass och spelar i samma fotbollslag som Hampus, därför även roligt med kombinerad prat- och håruppfräschningsstund. Jag hade inte klippt mig sen min födelsedag i september, så topparna var aningen risiga och utväxten över en centimeter. Det var verkligen på tiden att göra något åt mitt skandinaviska burr, som med sina fina hårstrån lätt skadas, men kvalitén visade sig ändå ha förbättrats efter att ha låtit bli att bleka det några gånger. Att kapa av lite till en sportig frisyr som går att variera på många sätt kändes ändå rätt. Lite ”vild och busig” stil, om du förstår vad jag menar?

Jag tycker det här med att uttrycka sig med en speciell klädstil eller frisyr är superintressant. Det kan avslöja oss mer än vad vi tror. Sen finns det såklart andra faktorer som styr vilken frisyr vi väljer, som hårkvalité, yrke, för att det ska vara smidigt när du tränar med mera. Jag var ändå nyfiken om det finns några typiska enligt våra personligheter och kollade därför upp detta från en ”säker” källa (nyheter24, haha).

Sportig frisyr, prydligt strikt eller långt rufs? Hur håret speglar din personlighet

1. En prydlig hästsvans. Gillar du att sätta upp håret i en vanlig, enkel och strikt hästsvans visar det att du är organiserad, koncentrerad och sällan blir störd när du arbetar.

2. Långt och rufsigt. Gillar du att ha håret långt, utsläppt och lite oborstat avslöjar det att du är en spirituell person. Lite av en rebell, med stort hjärta inför saker du verkligen tycker ”spelar roll”.

3. Sidbena. Kammar du håret i sidbena är du försiktig och försynt som person. Du uppfattas även som realistisk och pålitlig.

4. Kort, sportig frisyr med lugg. Har du en kort frisyr visar det att du inte tänker låta någon annan styra dig – du har full kontroll. Korthåriga personer är ofta opartiska, men kan även vara försjunkna i djupa tankar. Det är inte lätt att imponera på någon med dig med kort hår.

Hmm. Jag kan både känna igen mig själv och andra i de här beskrivningarna, men gör ofta lite av varje med håret. Hästsvans ibland, rufsigt ibland, sidbena ibland och mer kort än långt. Stämmer något av påståendena bra in på dig?

Det är också intressant att se hur ANDRA väljer att styrka din frisyr utifrån vad hen har för uppfattning om dig, därför gav jag Eleonor ganska fria händer. Och som du ser – kanske var det hennes lilla hund som inspirerade till de ”tuffa lockarna” (som Eleonor kallade det)? Inte mig emot att vara lik en sån sötnos. Jag blev i alla fall lika nöjd som du ser att jag är på bilden. Kort, lättstylat och en snällare ton på utväxten för att inte slita så mycket på håret.

Samtliga foton tagna av frisören själv som har god erfarenhet av att posera som modell.

Rekommenderar varmt den personliga lilla salongen Nytid på Tegnérgatan 10 i Stockholm som Eleonor driver tillsammans med sin vän Camilla. Högt i tak med lugn och stor mysfaktor. Betydligt skönare miljö än de större frisörsalongerna tyckte jag. Och istället för att gå efter senaste hårtrenderna hjälper tjejerna med skonsam hårvård och att skapa en frisyr som passar ens personlighet. Dock inte utifrån någon nyhetssida, utan utifrån din stil och dina önskningar. Kram! /A

2 kommentarer
  1. Så fin du blev i håret!!! Det är så mysigt att gå till frisören. Få koppla av en stund och bli ompysslad.

    Hmmmm…. Jag får inte ihop detta med min personlighet. Jag har har sidbena och jag har kort hår. Både försiktig och har full kontroll. Men det kanske funkar?!

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras