Hitta rutiner och nyheter – helgen ur mobilen #84

Tillbaka i stan, måndag och årets första helgrapport!

Jag vet – kanske tjatigt med allt snack om vårt nya år, men jag tycker ändå att tanken ger lite extra glöd till allt. ”Första jobbveckan, löpturen, sushin, TV-serien o.s.v.” – håll med om att det är glammigare med premiärer? I alla fall har min helg – och veckan innan den – präglats av att just det här. Att komma tillbaka till saker och ting, hitta rutinerna igen.

Det är enormt skönt att slippa rutan ibland, men när barnens skola, jobbet och aktiviteter rullar, är det skönt att luta sig mot rutiner tycker jag. Vi undviker mycket strul, stress och konflikter tack vare en beprövad struktur, men mår även bra av lite nytt. Så här har de senaste dagarna sett ut.

Hitta rutiner och nyheter – helgen ur mobilen #84

  • Nytändning på gymmet. Jag älskar lilla Jormgymmet, men nu vältrar jag mig i redskap och pass. Kan bli spinning till veckan och i lördags var jag på årets första yogapass. Där kom det igen.. – ”årets första”.
  • Kollegor. Det var roligt att återse Ewelina (ekonomiansvarig) och gänget, men fy fasen vad jag saknar Derin. Allt småsnack över skärmarna, låg humor och höga skratt. Måste ses snart och tills dess är övrigt folk på SportHälsa/Vinsider också fint. Och vår kontorshud. Frallan, sötnosen du ser på bild 2, kan bli en av vårens rutiner att ta lunchpromenader med.
  • Vanliga älsklingsrätter. Min gröt med bär är stående, liksom diverse plåträtter och att handla hem shake mushi. Efter en tids frånvaro – som att smakerna förhöjts.
  • Trötthet och trots. Alla har vänt på dygnet under jullovet, så att komma in i våra rutiner har varit jobbigt sömnmässigt. Svårt att somna på kvällarna, tungt att gå upp när klockan ringer vilket sätter sig på humöret. PMS på det, vilket ger mig extra kort stubin, men jag smälter lika snabbt. Älskar att avsluta dagen med att krama om barnen.
  • Löpningen går (”ta i trä”) bra. Trots att jag slarvat med min knäprehab i flera veckor har jag inte ett dugg ont och känner att konditionen blir allt bättre. Underbart att springa mer igen, för det är verkligen något helt annat än att sätta sig i en mörk spinningsal. Jag mår bäst av frisk luft, ljus och natur. Och nu känns det som att våren är på väg här i Stockholm. Vi hoppade visst över vinter i år?
  • Skridskokalas, pingis, Jumpyard och gymnastik. För barnen har det varit en extra aktiv helg, speciellt tvillingarna. I lördags var dom på skridskokalas (genialisk form av utomhuskalas), i söndags provspelade Junior pingis som han glatt vill fortsätta med och Jonnas gymnastik drog igång igen. Vägrar att bli någon tjatig idrottsförälder, varför jag blir lycklig i själen när barnen själva tycker olika aktiviter är roliga. Idrott/rörelseglädje gynnar dom både nu och i framtiden.

Ja, det var min helg i det stora hela, plus en bit inpå förra veckan. Hur har du haft det? Kram! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras