Krispiga tunnbrödchips – recept

Gillar du knapriga chips?

Då kan jag rekommendera tunnbrödchips som mamma gjorde till vår nyårsmiddag. Vet inte om du skymtade de små glasen med friterade brödstickor bakom kantarellsoppan i det här inlägget? Annars får du en ny chans här, inklusive hur enkelt du kan göra dem själv.

Krispiga tunnbrödchips

Ingredienser:

  • Tunnbröd
  • Rapsolja (alt. annan olja för fritering)
  • Flingsalt

Gör så här:

  1. Dela tunnbrödet i långa strimlor.
  2. Värm oljan och testa med en bit bröd om den är tillräckligt het för fritering.
  3. Fritera tunnbrödstrimlorna och lägg sen på ett fat med hushållspapper och flingsalt. Låt rinna av samtidigt som du vänder dem i saltet.
  4. Lägg att torka och sätt sen i ett fint glas eller lägg på tallriken vid servering.

Snygga och smarriga. Hos oss var det bara vi vuxna och Hugo som gillade kantarellsoppa, men övriga barn mumsade gärna på varsitt tunnbrödchips istället.

Passande till olika soppor som sagt, men kan även tänka att de funkar fint till ost och marmelad.

Idag är sista dagen vi blir bortskämda med diverse godsaker här i Jorm. I morgon skjutsar pappa mig, Junior, Jonna och Olivia till tåget i Östersund som tar oss vidare till Stockholm. Känns helt ok att komma tillbaka till pulsen i stan, påfyllda med ny energi och kärlek från Lassebacken. Vad gör du i helgen? Kram! /A

Fler rekommenderade recept:

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras