Kolla isens tjocklek – ett annat form av hälsobehov

HELT OMÖJLIGT..

..att sitta inne framför datorn hela klämdagen när det ser ut så här! Håller du med? Jag är i alla fall enormt väderstyrd. Precis som sömn och hunger är det ett fysisk drift som liksom drar ut mig i skönheten. Eller, det måste inte vara lika gnistrande som på bilderna du ser från igår, snöstorm är t.ex. också häftigt och rörelsesuget gör sitt därtill. Just att vara mitt upp i olika känslor – ett starkt hälsobehov jag har.

Och man får passa på. Jobbet väntar (i alla fall mitt) medan fjällvärldens väder skiftar i raketfart. Jag var inte sen att haka på när mamma och pappa skulle gå ner till sjön för att kolla isens tjocklek.

Den visade sig bara vara ca 2 cm och knarrade väldigt, så inte helt att lita på, men vi vågade oss ändå ut ett par steg. Egentligen var väl inte isens hållfasthet målet för min del, utan en hjärnpaus i solen, rasta kroppen och få frisk (-14°) luft med mina föräldrar, men nog vore det härligt att åka skridskor här? När isen är tillräckligt tjock.

Svårt att tro att det ska bli plusgrader framöver enligt prognosen, men ännu en reminder till oss att ta vara på stunder som den här. Nu även förevigad här i bloggen.

Kram och hoppas du får en härlig helg! ♥/A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras