4e adventstävling – vinn en Abilica Premium WallBar + boken Rörelserik

Godmorgon till bloggens 4e adventstävling!

Nu från Jorm vilket jag kommer berätta mer om, men nu – kan du vinna både ribbstolen Abilica Premium WallBar och boken Rörelserik, 52 utmaningar som får igång hela familjen. Två produkter som verkligen kompletterar varandra för ett 2020 fullt av rörelseglädje.

Abilica Premium WallBar

Abilica Premium WallBar är en klättervänlig klassiker från gymnastiksalen som alla åldrar älskar. I och med ribborna i olika nivåer får du ett brett användningsområde, med grepp och stöd på flera höjder. Träna greppstyrkan genom att hänga, lyft benen och stärk dina magmuskler, vila en fot mot en ribba och gör enbensknäböj, fäst ett gummiband i den eller testa inte-nudda-golv. En annan kul aktivitet är att måla er Abilica Premium WallBar tillsammans i en färg som passar hemmet, eller så behåller ni det naturligt trävita. Vi har målat våran med Jotun Lady Evergreen. Ingår i produktserien Abilica Active.

Pris: 2499 kr

Rörelserik – 52 utmaningar som får igång hela familjen

Har du och din familj svårt att hitta tid för rörelse i vardagen? Rörelserik 52 utmaningar som får igång hela familjen är en praktisk och inspirerande handbok full av olika aktiviteter som du och din familj kan göra tillsammans. Boken hjälper er att hitta nya sätt att aktivera er på och visar att det varken behöver vara komplicerat, dyrt eller tidskrävande att röra på sig.

Allt du behöver är en kropp och en vilja att må bra nu och i framtiden. Och kanske framför allt, en vilja att inspirera barn i din närhet till rörelseglädje för att ge dem de bästa förutsättningarna för ett långt och friskt liv.

Varje vecka får ni en ny aktivitet som inspirerar till rörelse, antingen inomhus eller utomhus. Boken innehåller olika svårighetsgrader som kan anpassas efter åldern på barnen, från den minsta till tonåringen”.

Boken Rörelserik – 52 utmaningar för hela familjen finns bl.a. på Adlibris eller Bokus för 199 kr. Samtidigt som du får massor av inspiration och konkreta lösningar för ett rörelserikt liv bidrar du till Cancerfonden dit pengarna går.

Tävla om produkterna så här:

 1. Skriv i bloggens kommentarsfält: ”Hur vill du skapa mer rörelseglädje under 2020?”. 
 2. Motivera även varför du vill vinna ribbstolen och boken?
 3. Senast t.o.m. torsdag 26 december kan du tävla. Vinnaren kontaktas sen via mail och presenteras i samband med nästa adventstävling.

O.B.S. Dina kommentarer dyker inte upp på en gång, jag måste godkänna dem först p.g.a. spamfilter. 

Ribbstolen kommer i naturfärgat trä som du sen kan måla i en passande färg till inredningen. Retrosnyggt att ha hemma, som lockar till aktiv lek och träning. Inspiration till sistnämnda ser du i filmen.

6 övningar med ribbstol / Abilica Premium WallBar

 1. FINNEN / EXCENTRISK LÅRCURL: sätt fast fötterna i nedre delen av ribbstolen. Bromsa din kroppsvikt med hjälp av baksida lår och rumpan på vägen ner. Ta eventuellt hjälp genom att putta dig upp med armarna.
 2. PUSH-UP I PIK: 90° vinkel ben/bål. Tänk att huvudet ska ner mot golvet och pressa dig upp med starka axlar. För lättare variant kan du klättra ner med fötterna och tvärtom – upp om det är för lätt.
 3. PISTOL SQUAT: ta stöd av ribbstolen med ena handen. Jobba djupt ner på ett ben. Ta hjälp av armen upp om du behöver.
 4. HÄNGANDE BENLYFT: sug upp dina ben med hjälp av stark mage/coremuskler – bromsa med magen på nervägen.
 5. REVERSE ELEVATED SPLIT SQUAT: jobba med ett ben och det andra vilande på ribbstolen. Tänk knät mot golvet och all belastning på främre benet.
 6. SNEDA SITUPS: fäst fötterna i ribbstolen. Jobba med sneda situps åt varannat håll med stark mage.

Vill du köra alla övningar i ett pass rekommenderar jag en cirkel med 8-12 repetitioner av alla övningar direkt efter varandra. Vila någon minut och upprepa 3 varv.

Vinnare i 3a adventstävlingen?

Stort grattis till Eva som vann förra veckans tävling om en Abilica GymMat med motiveringen:

”Jag skulle vilja vinna mattan åt min 7-åring. Han har drabbats av en höftsjukdom som innebär att hans höftkula förtvinar. Han måste göra sjukgymnastkövningar varje dag för att stärka höften. Får han en egen matta blir han kanske mer motiverad till att fortsätta med sina övningar. Dessutom kan jag själv tänka mig att öva kullerbyttor på den.”

Önskar er alla en mysig 4a advent nu och lycka till om du tävlar i dagens. Kram! /A

14 kommentarer
 1. Hur vill du skapa mer rörelseglädje under 2020?

  Jag har ett antal år försökt få med mina barn på diverse träningar men alltid har de tyckt att det är tråkiga saker som jag kommer med.
  Boken och ribbstolen kanske lockar med mer fantasi och glädje till rörelse för alla tre barnen 10, 9 och 2 år.
  Och jag kan dessutom träna när högskoleplugget tar emot och jag måste tömma hjärnan för att få in mer i huvudet.

  God jul 🎅🌲

 2. 2020 ska vi köra igång med en ny utmaning varje vecka från boken som ligger hemma och väntar. Både barn och föräldrar förväntansfulla. Mitt mål är att hitta tillbaka till min egen rörelseglädje med hjälp av barnen, mina största förebilder och inspirationskällor. Så naturligt med rörelse för dem. Mamma och pappa ska försöka haka på! Ribbstolen kommer åka upp på väggen mitt i huset så alla har den lättillgänglig och använda den på sitt alldeles egna sätt. Boken kommer vi slå in i ett paket och ge till fina vänner i hopp om att sprida lite rörelseglädje vidare då vi redan har en.

  Ha en fin fjärde advent!

 3. Önskar få hjälp med vardagsmotionen efter jobbet. Bor på landet o det är mörkt mörkt ute o känns inte så kul o ge sig in till stan o träning. Kan hjälpa mig o mannen till aktivitet.

 4. Jag vill hitta tillbaka till att hoppa och studsa mer. Min son är den största inspirationskällan jag har och jag ska härma honom så mycket det går. Dansa, spela med boll, köra yogaposer, springa och så vidare.
  Boken ska få inspirera min familj till att bli mer aktiva. Jag vill även att boken ska få inspirera mina elever till att röra på sig. Varje vecka ska vi genomföra en utmaning från boken. och jag hoppas att jag med hjälp av boken kan få mina elever att bli mer aktiva.
  Ribbstolen kommer att få en plats på väggen så att alla familjemedlemmar kan använda den.

 5. Inför 2020 vill jag sänka kraven och faktiskt träna för att det är roligt, oavsett om det innebär vandring i Norge, löpning i skogen eller styrkepass i vardagsrummet.

  Ribbstolen skulle jag vilja vinna då jag och dottern kommer flytta in till centrum och tyvärr finns ingen innergård att leka/träna på så det hade varit ett perfekt komplement när vi inte hinner ta oss iväg. Boken skulle jag ge vidare då jag redan har köpt en upplaga som jag och dottern använder flitigt när inspirationen tryter.

 6. Åh va denna vinst skulle sitta fint minsann, skulle bli så lycklig och gla om jag vann! Med denna jag på familjen kan sätta fart, den skulle uppskattas av oss alla helt klart! Utmana, leka och träna varje da, mera rörelse glädje jag i hemmet nu vill ha! God jul och gott nytt år, hoppas och önskar att vi denna vinsten får!
  Julkramar från Maria H.

 7. Rörelseglädje uppnås genom fler familje aktiviteter. Att promenera, cykla, spela pingis och annat tillsammans är winwin för oss alla. Genom att medvetet göra fler saker hoppas jag att vi kan minska skärmtiden för oss alla! Ibland tryter ideerna och då vore boken perfekt som inspiration. Tonåringen är inte längre lika pigg på att hitta på grejer med oss andra men en ribbstol kan hon inte motstå! Hon älskar rörelse men just nu är vi övriga mest pinsamma.

  Önskar er en fin jul!

 8. ”Hur vill du skapa mer rörelseglädje under 2020?”
  Wow en ribbstol på väggen i lägenheten drömmen för både 4 åringen och mamman. Skapar både lätttillgänglig lek och träning där fantasin får används av stora och små.
  Boken läser vi tillsammans för att skapa ny små lekar och rörelser som vi kan göra inne men gärna ute och då få med kompisarna.

 9. 1. Skapa mer rörelseglädje 2020 genom att sänka ribban. Mer spontanlek i vardagen. Gå på huk när man plockar av från bordet, grodhopp med sin tvätt till tvättkorgen t.ex. vi testade din kortleks-lek härom dagen, sååå kul för både vuxna och barn.

  2. Ribbstolen skulle vara en grym boost till ovanstående och ta plats i gamingrummet ☺️ Älskar att ett fast redskap finns tillgängligt som inspiration när som helst och dessutom är det bara fantasin som sätter gränser.

 10. Hur vill du skapa mer rörelseglädje under 2020?
  Här hemma har vi pratat mycket om just detta, och jag har sakta men säkert börjat forma en plan på hur vi ska lyckats. För egen del skulle jag vilja cykla mycket mer och utmana mig själv med allt längre och längre sträckor. Skulle även vilja komma i gång med någon form av aktivitet någon dag i veckan. Kanske simning, dans eller någon sport.

  Motivera även varför du vill vinna ribbstolen och boken?
  Hade varit fantastiskt med en ribbstol här hemma. Det är något dottern skulle älska, och något som skulle motivera henne stort att utvecklas vidare i sin träning. Själv skulle jag dra nytta utav den en hel del jag också, då det är ett fantastiskt arbetsredskap som funkar såväl för vuxna som för barn.

  Boken känns riktigt fint att få vinna. Inte bara för att den innehåller fantastiskt mycket inspiration på hur vi kan tänka och arbeta med rörelseglädje under 2020, utan för att det är fina Therese som har skrivit den. Det hade varit fint att få ha kvar en del av hennes sista ord här hemma i bokhyllan.

  Kram Sanna

 11. Rörelseglädje

  Två barn med olika diagnoser gör det svårt med anordnade aktiviteter Så för mig är det viktigt att det finns möjlighet till en aktiv vardag hemma. Rörelseglädje är viktigt för oss och gärna genom gemensamma verktyg. Priset vore perfekt för gemensamma träningar/lekar!

 12. En riktig drömvinst. Vi har som ett litet hemmagym men har länge trånat efter en ribbstol. Dels för vår egen skull men även för min systerson som har problem med motoriken och balans. Han och hans mamma (syrran) använder ofta vårt träningsrum. Träning och rörelse ska vara en naturlig del av vardagen. Det är ju inte bara nyttigt,det är ju så kul!

 13. Jag vill skapa mer rörelseglädje tillsammans med familjen. Att röra oss mer spontant tillsammans, i vardagen. Då skulle både både ribbstolen och boken vara till glädje.

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras