Mias smarriga smördegsbakelse – enkelt recept

Snabbt och enkelt = mer tid för snack och njutning!

Därför vill jag bjuda dig på en smördegsbakelse som min syster Mia gjorde när vi var hos henne och familjen förra veckan. Långt ifrån något fett-, gluten- och sockerfritt recept, men det hittar du också i bloggen om intresserad. Jag tycker ändå att julen om någon gång (helst alltid) är en tid att även koppla av från nyttighetstänk, men vet att det inte är helt lätt. Eftersom många dras med hjärnspöken vill jag rekommendera det här inlägget inför julen och Saras 5 tips för mindre matångest till dig som behöver. Så. Med dom tankeknepen i bakhuvudet går vi över till receptet.

Mias enkla smördegsbakelse

Ingredienser:

  • 1 ark mördeg
  • 1 paket vaniljglass/vispgrädde/vaniljkvarg
  • bär/nutella/strössel/hackade nötter eller vad du gillar

Gör så här:

  1. Kavla ut ett paket färdig smördeg på en plåt med bakplåtspapper.
  2. In i ugnen på ca 200° i ca 10 minuter eller tills degen fått en frasig, gyllenbrun yta.
  3. Skär upp lämpliga bitar och servera med vispgrädde, glass, vaniljkesella, nutella, bär eller vad du önskar.

Gott, enkelt och vackert att duka fram.

Önskar dig en riktigt härlig helg. Kram! /A

Fler rekommenderade godsaksrecept:

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras