3e adventstävling – vinn en Abilica GymMat

Godmorgon till bloggens 3e adventstävling..

..med en Abilica GymMat i julklappssäcken. Den gröna, mjuka mattan du sett mig använda vid endel träningsfilmer och som även barnen rullar ut titt som tätt här hemma. Eftersom den är betydligt tjockare än en vanlig yogamatta är den perfekt för kullerbyttor, som skydd när man lär sig hjula eller stå på huvudet t.ex. Dessutom är den tillverkad i en lugn och neutral färg som smälter in i de flesta hem – snart ditt?

I dagens adventstävling kan du nämligen vinna dig en egen matta för lek och träning.

3e adventstävling – vinn en Abilica GymMat

”Abilica GymMat är perfekt för att öva på allt från kullerbyttor till att stå på händer eller testa olika yogapositioner. Då mattan är hela 190 cm lång och 100 cm bred får flera i familjen samtidigt plats att göra roliga övningar. Kanske kan ni ta hjälp av varandra och testa någon parövning? Eller hjälpas åt att få benen sträckta i handstående? Mattan är 1,5 cm tjock och skönt mjuk att landa på när armarna börjar skaka av mjölksyra. Då är det bara att glida ner, svepa undan håret från pannan och göra ett nytt försök. Ingår i produktserien Abilica Active.”

Tävla så här:

 1. Skriv i bloggens kommentarsfält: ”Vad vill du/ditt barn lära sig göra på en Abilica GymMat?”. 
 2. Motivera även varför du vill vinna?
 3. Senast t.o.m. torsdag 19 december kan du tävla. Vinnaren kontaktas sen via mail och presenteras i samband med nästa adventstävling.

O.B.S. Dina kommentarer dyker inte upp på en gång, jag måste godkänna dem först p.g.a. spamfilter. 

En GymMat är utmärkt för aktiv lek utan att göra sig illa, gymnastiska övningar och som mig i filmen – coreträning.

More CORE – 7 coreövningar utan redskap

 1. SÅGEN: Sitt med stark mage och ”såga” armarna mot motsatt fot.
 2. HUNDEN MED DIAGONALT BENINDRAG: Från trebent hund – sug in magen + knät mot motsatt armbåge.
 3. STJÄRNAN: Stark mage – jobba med motsatt ben mot motsatt arm.
 4. BJÖNRKRYP: Lyft dina knän ca 1 dm från golvet – kryp framåt/bakåt.
 5. HÖFTLYFT: Lyft ben/höft mot taket mha en stark mage – långsamt ner.
 6. DYNAMISK BÅT: Fäll istär och kom ihop i båten med stark mage.
 7. RUSSIAN TWIST: Sitt i båten – jobba från sida till sida med raka armar.

Välj ut ett par övningar eller kör exempelvis 10 repetitioner av varje i 3 varv för ett helt corepass.

Vinnare i 2a adventstävlingen?

Stort grattis till Jenny Klein som blev vinnare i förra veckans tävling om en Abilica SlingTrainer. Önskar er alla en mysig 3a advent nu och lycka till om du tävlar i dagens. Kram! /A

14 kommentarer
 1. Jag har letat efter en bra matta att ha till barnen som jag har hemma för jag är dagmamma så vore perfekt för dom att hoppa å snurra och rulla och testa nya grejer på .

 2. Hej Anna!
  Denna matta skulle vara ett fantastiskt komplement till mitt hemmagym ute i garaget. Där vill jag köra dina corepass och förhoppningsvis kunna göra lite yoga varje dag. Vem vet, om jag har en sådan matta kanske äntligen tar mig för att lära mig stå på huvudet som jag så länge velat.
  Glad tredje advent!

 3. Jag skulle träna på handstående positioner (mitt mål gör 2121 är att stå på huvudet och/eller händerna). Jag som hoppat av ekorrhjulet och flyttat till landet har långt till närmaste yogastudio. Därför behöver jag en grön, skön matta hemma.

 4. Önskar att träna tillsammans med min dotter, tillsammans lära oss stå på huvudet/händer! Även kunna leka/yoga och göra roliga övningar tillsammans! Att få fart på lite rörelseglädje! Kram och God Jul!

  1. Min dotter vill lära sig att stå på händer då skulle mattan vara perfekt:)

   Jag skulle väldigt gärna vilja vinna mattan för att underlätta hemmaträningen och även kunna vara lite lekfull och utmana mig med att tex stå på händer/huvud. Samt att få till träning/rörelse ihop med dottern.

 5. Den bästa träningen är den som blir av av och den blir lättare gjorde med bra redskap hemma. GymMat utrullad bjuder in till daglig aktivitet!

 6. Jag skulle vilja vinna mattan åt min 7-åring. Han har drabbats av en höftsjukdom som innebär att hans höftkula förtvinar. Han måste göra sjukgymnastkövningar varje dag för att stärka höften. Får han en egen matta blir han kanske mer motiverad till att fortsätta med sina övningar. Dessutom kan jag själv tänka mig att öva kullerbyttor på den.

 7. Jag skulle vilja vinna mattan åt mina systerdöttrar.

  Den äldsta går på cheerleading och behöver därför alltid träna på div övningar, just nu är det mycket handstående som ofta tränas på golvet i hallen. Landningen blir då inte så skön på parkettgolvet, skulle vara skönare att landa på den här mattan. Den yngre av systerdöttrarna har också börjat träna på att hjula och stå på händer. Mattan skulle därför användas flitigt av båda tjejerna 😊

  1. Jag skulle använda den själv för att kunna träna hemma, mindre undanflykter när man har en rejäl matta som man kan utföra diverse övningar på utan att få ont varken i knäna eller armarna.

   Kanske är detta första mattan som mina knän kommer att gilla. Håller tummarna för att turen är på min sida.

 8. Jag önskar vinna denna mjuka matta för en mjukare rehab/prehab för mig och min tonårssons som löptränar och spelar fotboll. Jag stärker svaga kjedjor medan han jobbar på ökad rörlighet.

 9. Jag vill att min son ska lära sig nacksvingar och maror där. Lite svårt med kast på ryamattan. Det gör ont!

  Jag vill vinna för att Överraska sonen med hemmaträningar!

  1. Jag har ett mål att lära mig stå på händer och min dotter övar på peaksitt och stödvåg, så mattan skulle passa oss perfekt.. Vi jobbar på att försöka minska stillasittande hos både barnen och oss vuxna och har börjat fixa ett mindre hemmagym i källare, så gym mattan skulle vara kanon där.
   God jul!

 10. Vilken fantastisk tävling!
  Är personlig tränare och både vår son 4 år och dotter 5,5 år vill vara med när jag tränar. Mattan är ju såklart det som lockar mest och som de gärna ”lånar”. Sonen övar huvudstående och dottern gör både armhävningar, höftlyft och kullerbyttor. Allt med lite inslag från olika yogapositioner.
  Jag skulle vilja lära barnen mer inom träning och teknik så de, på rätt sätt utan att skada sig, kan träna tillsammans med mig. 🙂
  Jag vill spendera ännu mer med våra barn och göra något vi alla tycker är roligt. Har vi då varsin matta så undviker vi smågnabb och otåliga kids. 😉

  Tack för en inspirerande blogg!

  God Jul och Gott Nytt År. ♡

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras