2a adventstävling – vinn en Abilica SlingTrainer

Godmorgon till bloggens 2a adventstävling..

..med en Abilica SlingTrainer i potten. Du har kanske sett det smidiga redskapet tidigare här? Som du enkelt kan ta med dig och hänga upp hemma eller utomhus med stora träningsmöjligheter – och lek. Abilica Actives produkter är ju framför allt tillverkade för barn, mina egna tycker det är superkul att svinga sig i SlingTrainern. Den är som en gunga, men med betydligt fler användningssätt.

2a adventstävling – vinn en Abilica SlingTrainer

”Abilica SlingTrainer är träningsslingan som ingen kan låta bli att hänga- och svinga sig i, eller träna sina muskler på mängder av sätt. Bandens längd är justerbara utifrån användarens kroppsstorlek och aktivitet. Ett komplett gym du fäster i taket för skonsam helkroppsträning, speciellt bra för att stärka våra viktiga core- och ryggmuskler med, men minst lika bra som gunga. Trä i benen i handtagen och sätt fart, häng upp och ner och gör volter. Det finns många, oemotståndliga sätt att utforska kroppen på med denna SlingTrainer!”

Text ovan och bilder från Abilica.

Tävla så här:

 1. Skriv i bloggens kommentarsfält: ”Tre sätt du skulle vilja använda en Abilica SlingTrainer på”. 
 2. Motivera varför du vill vinna denna Abilica SlingTrainer?
 3. Senast t.o.m. torsdag 12 december kan du tävla. Vinnaren kontaktas sen via mail och presenteras i samband med nästa adventstävling.

O.B.S. Dina kommentarer dyker inte upp på en gång, jag måste godkänna dem först p.g.a. spamfilter. 

Barnen hittar själv sina varianter att använda SlingTrainern på och här får du några förslag på träningsövningar.

Helkroppspass med SlingTrainer – 8 övningar

 1. Knäböj + bicepscurl
 2. Rodd
 3. Pistol squat
 4. Omvända flyes
 5. Reverse elevated split squat
 6. Tricepspress över huvudet
 7. Sidoplanka med armrotation
 8. Hög planka med knäindrag

Upplägg, alt. 1: Kör 3 set med 10 repetitioner per övning och sida i cirkel med alla övningar direkt efter varandra och 1 minuts vila mellan varje varv.

Upplägg, alt. 2: Kör övning 1 i superset med övning 2, övning 3 + 4, 5 + 6, 7 + 8. Varje superset kör du 3 gånger med 10 repetitioner per övning och vilar ca 30-60 sekunder mellan varje.

Vinnare i 1a adventstävlingen?

Stort grattis till Jessica S som blev vinnare i förra veckans tävling om en Abilica BalanceBoard Labyrinth och önskar er alla en mysig 2a advent. Kram! /A

15 kommentarer
 1. Jag skulle använda sling trainern till att träna på att kunna göra chins (har kämpat länge men har en bit kvar), leka/träna med mina barn (det bästa som finns!) och så skulle jag träna styrka med min man (som hellre springer långt än bygger muskler, min motsats när det kommer till träning!).
  Jag tror att det här redskapet skulle bli väldigt välanvänt i vår familj!
  Hälsn Jenny

 2. Tre sätt du skulle vilja använda en Abilica SlingTrainer på”.
  Det vore en perfekt julklapp till våra 3 barnbarn som ska flytta till USA 🇺🇸 dagen innan julafton!🙏🏼

 3. Jag skulle använda den till mig själv eftersom jag är dålig på hemmaträning! Att göra övningar för hela kroppen, stretcha ut och anpassa tyngden! Det låter ju helt fabulöst!
  Det som också skulle vara toppen är att min åttaåring skulle få utlopp för sina cirkuskonster men även min trettonåring som är mer segstartad!
  Så, som ett kinderägg; för mig, för åttaåringen och för trettonåringen!

  1. Jag skulle använda den till att få till ännu mera träning hemma, speciellt core och rygg.
   Med detta redskap så skulle jag tom få min sambo och tonårsdotter att träna.
   Samt att barnbarnen skulle få leka och gunga i dem.

 4. ”Tre sätt du skulle vilja använda en Abilica SlingTrainer på”.
  1. För att få till bra träningspass hemma mellan körningarna till barnens aktiviteter.
  2. Få mer rörelse i vardagen för mina barn
  3. Upprätthålla träningen vid resor.

  Motivera varför du vill vinna denna Abilica SlingTrainer?
  * så att jag kan träna hemma och bli Starkare så jag orkar vara en.pigg, stark och gladare mamma.så jag orkar.gänga med i deras tempo med dans, hockey och bordtennis.

 5. 1. Jag skulle vilja köra familje gympa, ta fram boken från Terese Alven och låta min 6åring som lärt sig läsa få välja. Tränar jag när barnen somnat blir det fokus axlar och planka med knäindrag.
  2. Tidigare år har vi haft fokus på inreda lägenheten med allt vardagligt. Igår kon äntligen ribbstolen från Abilica som ska upp på väggen. Och sen ska jag tejpa upp en hage att hoppa i. Med en sling trainer skulle vi kunna träna annat också. Mer vardagsrörelse hemma! För hela familjen.

 6. Tre sätt du skulle vilja använda en Abilica SlingTrainer på: för egen träning hemma, främst rodd och assisterad benträning och för barnen som är riktiga klätterapor att hänga i och öva upp greppstyrkan i!
  Motivering: den mesta av träningen som blir av är hemmavid och då kan jag visa barnen nya roliga övningar att träna och leka samtidigt med!

 7. Hej
  Den verkar fantastisk ⭐️
  I dag på 2:a advent har vi haft invigning av vårt utegym i Söderbärke( föreningen Söderbärke GOIF)jag stolt som en av den som drivit projektet. I dagsläget kör jag 2 pass i veckan för alla åldrar i olika cirkelstyrkepass i vår aktivitetshall.
  Jag skulle helt klart använda Sling trainer i mina pass både inomhus och i utegymmet (finns en stolpe med öglor)
  Detta är precis vad vi skulle behöva!
  Tack annars för perfekta övningar som du visar som ger stor inspiration 👍💪
  Mvh
  Jenny Plahn

 8. Åh vilken grym tävling!

  1. Jag skulle vilja använda den här till att både utmana mig i att variera min hemmaträning för att det ska bli av samt kunna leka/träna mer med barnen då vi ska flytta snart, till mer utrymme men längre från ett gym.

  2. Jag skulle gärna vinna den här då jag gärna vill ge mig och min sambo en bra chans att inte tappa bort lyxen i att ge sig själv träning i vardagspusslet. Att den dessutom går att leka med och träna med barnen är ett stort plus!!!

  God jul och tack för härlig träningspepp!

 9. Själv skulle jag vilja öva på muscleup, men jag tror att den mest skulle vara upptagen av min gymnast till dotter som troligtvis mest skulle hänga upp och ner, eller av min klätterapa till som som troligtvis skulle hänga ända uppe i taket. Men det skulle också passa perfekt i vår träningslokal där jag tränar ett gäng 11-13 åriga tjejer i truppgymnastik, lite nya roliga styrkeövningar skulle kanske motivera dom till att inte bara vilja snurra dubbelvolter! 🤸🏽‍♂️

 10. Jag skulle vilja ha ett super redskap för att få till träningen på ett enkelt sätt då tiden inte är på ens sida, få ett redskap som man kan träna hela kroppen med samt ett redskap som man i princip kan ha med sig överallt på resa så man får till lite rörelseträning. Jag skulle vilja vinna den här också för att ännu mer inspirera och motivera mina tre underbara barn (som älskar att hänga och leka) till mer rörelseglädje.

 11. ”Tre sätt du skulle vilja använda en Abilica SlingTrainer på”.
  1:Ett redskap som hela familjen kan ha glädje av, aktiverar och ger alla en glädjefull vardag tillsammans!
  2:Med ett redskap i hemmet kan alla vara delaktiga på sitt eget sätt och det är alltid tillgängligt, ett bra alternativ till paus från alla skärmar!
  Trogen läsare, tackar för all inspiration till alla mina egna cirkelpass på gymmet!

 12. Jag skulle vilja använda en Ablilica Sling Trainer som lekredskap för att få in mer rörelse hos mina två barn. De gillar att hänga och klänga och denna skulle de älska. Den skulle även komplettera mitt hemmagym för diverse dragövningar. Eftersom vi är en rörlig familj skulle den även få följa med på diverse resor och förgylla träningspassen. Varför jag vill vinna? Det vore jätteroligt att överraska barnen!

 13. Jag skulle vilja få barnen att leka mer aktivt och lära sig rörelseglädje. Själv skulle jag vilja kunna få lite kvalitetstid i garaget efter läggning, behöver ha en stark bål efter två rejäla diskbråck.

  Med ett barn med funktionshinder är det svårt att hitta fysiska aktiviteter som funkar men med ringar hemma hoppas jag kunna locka till spontanträning.

 14. Mina barn klättrar och klänger på allt och inget så jag skulle vilja ge dem ett redskap där de kan få utlopp för sin rörelseglädje instället för en tråkig mamma som går på repeat ”nej inte där, nej inte den, låt bli”. Nr1 främja barnens rörelseglädje. Nr 2: Används slingtrainern för att lära föräldrarna i familjen att träning inte behöver vara komplicerat. Lite rodd och knäböj hemma är betydligt bättre träning än gymbesöket som inte blir av. Nr 3: Använda slingtrainern för att mötas barn och vuxna kring något som alla kan ha glädje av. Att komma ifrån ”nu ska mamma på träning, nu ska lillebror på träning” och i stället ”Hallå hej, vi gör några övningar tillsammans”.
  Varför jag vill vinna? Jamen det måste helt enkelt bara vara så enkelt att det är min tur nu😄.

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras