Pizza bolognese – enkelt, gott recept

Får det lov att vara en slice pizza bolognese?

Vi testar som jag berättat tidigare en matkasse just nu, där pizza bolognese var en av måltiderna. Har du smakat den varianter? Jag har gjort många olika pizzor under åren, men aldrig med köttfärs på. Smidigt om man har lite över från exempelvis en tacomiddag och enkelt att göra till en vegetarisk variant med den typen av färs. Även botten går att variera. Göra sin egen deg, som vi i söndags – av färdig du bara rullar ut, eller använda tortillabröd. Något till helgens middagar kanske?

Pizza bolognese

Ingredienser, 4 portioner:

  • 500 g färs (kött/kyckling/vegetarisk)
  • 2 pkt krossade tomater (gärna med basilika)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 gula lökar
  • 2 paprikor
  • 2 msk ketchup/tomatpuré
  • 1 paket tacokryddmix eller valfria egna kryddor
  • salt och peppar
  • 2 påsar riven mozzarella
  • 1 påse rucola
  • olivolja
  • 2 förpackningar pizzadeg alt. tortillabröd eller egen pizzadeg

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och finhacka lökarna och paprikan.
  2. Fräs lök och paprika i olja. Tillsätt färsen och kryddorna. Bryn tills allt är genomstekt.
  3. Häll i krossade tomater och ketchup. Låt sjuda 6-7 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Rulla ut degen på bakplåtspapper eller vilken form av botten du valt.
  5. Bred färssåsen jämnt över degen och toppa med riven mozzarella.
  6. Grädda i ugnen i ca 10-15 minuter tills botten är knaprig och ytan gyllenbrun.
  7. Toppa gärna med färsk rucola och servera med färsk blandsallad.

Bon apetit! /A

Fler rekommenderade pizzarecept

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras