Pep Forum och julpyssel – helgen ur mobilen #81

Fredag *blink* måndag..

..la jag ut som veckans citat på SportHälsa och visst stämmer det? För oss med lite julpyssel och andra aktiviteter i det där ögonblicket, men även om viss överdrift känner du kanske igen dig i tempot? Speciellt fram till jul, men så sa jag säkert även inför höstlovet, sommarlovet, påsklovet och vareviga helg också?

Lite skrämmande när jag tänker efter, men samtidigt går jag igång på fart. Gillar när det händer saker, men behöver (tyvärr) även lugnet. Det är därför jag mår bra av att jobba hemifrån vissa dagar och ha oplanerade helger ibland. Så blev inte den här, men lördagen var relativt lugn.

GenPep forum och julpyssel – helgen ur mobilen #81

  • Novembermörker. Vill man går det att deppa ihop totalt den här månaden, det är liksom upplagt för det, men det är också befriande tycker jag. Kravlöst och ok att dränka sig i jobb, TV-serier, träna och sova.
  • Plåtning. Min torsdag blev ändå glammig med styling och fotografering av Derin. Har aldrig känt mig så fin när jag tränat, eller kanske över huvud taget? Vi plåtade gummibandsövningar till SportHälsa och sen ville Jonna ha lika dana flätor som mig. Vid ALLA speciella tillfällen, så jag får göra mitt bästa trots usel på hårfix.
  • Pep Forum. I fredags var jag med JaneGenPeps viktiga forum för barns hälsa, i år med inriktning på ledarskap. Precis som tidigare år väldigt intressant, givande och underhållande, men även känslomässigt jobbigt. Starka minnen från förra året dök upp, då jag och Terese var där tillsammans och intervjuade Carolina Clüft till Rörelseglädjepodden. Glad att jag hade Jane vid min sida som upplevde samma sak – en salig blandning av känslor. Fint på sitt sätt, men energikrävande.
  • Vardagsmotion. En tänkvärd punkt de pratade om vid Pep Forum var hur stor skillnad den vardagliga rörelsen gör för vår hälsa. Det värdefulla med att lära sina barn att promenera/cykla dit man ska om möjligt. Nöjd att jag fått in det med mina.
  • Rörelselek inomhus och julpyssel. Lördagen var relativt lugn med yoga för mig på morgonen, sen lek ur Rörelserik och peppakakshusbygge. Fick gå runt till 3 olika butiker innan vi hittade ett, men vi hade bestämt oss för att bygga hus, så ett hus blev det. Vårt enda stående julpyssel varje år här i stan, som doftar så stämningsfullt tills det rivs och äts upp.
  • Fotboll och klätterkalas. Söndagen var desto mer uppbokad med fotbollscup för både Hampus och Junior, samt kalas på Klätterverket för Jonna. ”Vilodag” för mig vet jag inte, spinning och en dag på kontoret som idag är nästan mer vilsamt än att fara runt mellan allt, men vad gör man inte för sina ♥n. Och deras glädje är (oftast) min.

Ja, det var min helg i korthet. Hoppas din egen varit riktigt fin. Kram! /A

1 kommentar

    Berätta vad du tycker

    Din e-postadress kommer inte publiceras