Min träningsstatus och helgen ur mobilen #80

”Äsch, jag har inget speciellt att berätta..”

..tänkte jag först. Sen tänkte jag om. Kanske är det just vad man kan behöva läsa om ibland, en helt ”vanlig” helg utan större utsvävningar? Det gillar i alla fall jag – och BEHÖVER själv mellan resor och andra happenings. Tror knappast att jag är ensam och att dela på saker är hela grejen med sociala medier som en blogg. Tankar, känslor, upplevelser som ger gemenskap, kunskap och/eller inspiration.

När jag började bläddra bland bilderna i mobilen såg jag att det ändå hänt endel sen sist jag skrev något om vardagslivet. Så här har det alltså sett ut sen sist, inklusive lite om min träningsstatus.

Min träningsstatus och helgen ur mobilen #80

 • Firade ”annandag choklad”. Du som brukar vara inne på Instagram missade förmodligen INTE chokladens dag i måndags? Junior hade hört ryktet, men blev besviken när det bara fanns mörk choklad hemma, så vi fick fira i efterskott med ljus. (Själv äter jag choklad dagligen i någon form, men säg inget till barnen).
 • Lyfte tungt. Är inne på 3e veckan med såpass tunga vikter att jag landar på max 6-8 reps/set. Sjukt kul att kolla av min träningsstatus, även om jag inte har några prestationsmål just nu. Får ändå resultat och lyfte bl.a. 110 kg, klarade 8 pull-ups och ökade i press med kettlebells under veckan. Inget jag måste kunna fysiskt, men muskelmassa är bra att ha och framsteg ger alltid en kick till självförtroendet.
 • Gick på ”natt”yoga. Fler än jag som tycker det känns som natt dygnet runt nu för tiden? I alla fall här i Stockholm där det varit mulet och regnat hela veckan. Samtidigt mysigt, inte minst med mjuka moves i yogasalen efter jobbet i fredags.
 • Sprang FORT. Ok, har ingen aning eftersom jag inte mätte, men det kändes i alla fall så jämfört med tidigare. Mitt knä är helt smärtfritt nu, halvsjukheten (dragits med en seg förkylning – varken sjuk eller 100% frisk) borta och de senaste löpturerna har jag haft bra krut i benen. Sprang 12 backintervaller i lördags och vågade pressa på pulsen. Underbart!
 • Läsarrabatt på naturlig hudvård. I onsdags la jag upp ett erbjudande till dig som följer mig i samarbete med Balance Me, ett företag med mestadels veganska, miljövänliga hudvårdsprodukter och förpackningar. Fram till 24 november från du 20% rabatt hos Apoteket Hjärtat, plus ytterligare 10% rabatt med koden ANNA30. Passa på, du hittar produkterna här!
 • Ugnspannkaka x 3. Vet inte om jag skulle överlevt utan ugn och mina plåtar. I onsdags blev det tredubbel sats av det här receptet.
 • Redo för december. Eller, i alla fall i form av julkalendrar. Tidigare år har barnen velat ha leksakskalendrar, men det är prylar som bara blivit liggande så nu fick det bli choklad.
 • Syltkaksbak. Jonnas scoutförening har en julbasar nästa helg och till den hade jag lovat att baka. Blev många, stora och härliga syltkakor. Ska ge dig receptet här i bloggen framöver.
 • Söndagsfys. Junior och Hampus hade fotbollsträning/match och Jonna gymnastik. Själv höll jag mig lugn förutom att promenera med dem mellan allt. Mysigt det med.

Det var min helg i det stora hela. Hur var din? Tänk för dig själv eller skriv om du vill. Alltid lika roligt att läsa tycker jag. Kram! /A

2 kommentarer

  Berätta vad du tycker

  Din e-postadress kommer inte publiceras