Fisk, fågel eller mittemellan? 3 snabba middagar

snabba middagar

Fisk, fågel eller mittemellan?

Hur ser dina planer ut? Om du har några, annars kanske några av mina förslag på snabba middagar kan vara något? Tre tips till dig med tidsbrist och idétorka.

För det mesta är det roligt att laga mat tycker jag, men ibland har jag svackor och kör på samma rätter flera veckor i rad. Någon som känner igen sig? Just vardagsmaten är extra utmanande p.g.a. mycket annat i skallen och fullt upp med både egna och barnens aktiviter, men det löser sig alltid ändå.

Det snackas mycket skit om halvfabrikat, men ibland är det en bra räddare i nöden för att slippa stress tycker jag. Dessutom går det ofta att trolla fram goda och snabbla middagar av rester och annat du har hemma i skåpen, här några varianter jag kan rekommendera.

3 snabba middagar

fetaost_fisk

Fiskgratäng med krämigt citrontäcke och ärtor

Ingredienser:

  • 1 påse ärtor
  • 2 paket hookifilé
  • 1 burk crème fraîche
  • ½ citron
  • ½ paket fetaost
  • olivolja
  • salt & peppar
  • örtsalt

Gör så här:

  1. Lägg ärtor i botten av en ugnssäker form med bakplåtspapper.
  2. På dem lägger du fisken, ringlar olivolja och pressade citron över. Krydda med peppar och salt.
  3. Blanda crème fraîche med smulad fetaost och örtsalt som du sen fördelar över fisken.
  4. In i ugnen på 225° i ca 30 minuter.
  5. Servera gärna med ris och önskade grönsaker.

fried_rice

Stekt ris med kyckling och grönsaker

Ingredienser:

  • 1 grillad kyckling, alt. överblivna kycklingfiléer i bitar
  • kokt ris (antal portioner beroende på antal personer)
  • 1 påse frysta grönsaker du gillar
  • olivolja
  • 2-3 ägg
  • riven mozarella
  • salt, peppar och andra kryddor du gillar

Gör så här:

  1. Stek upp kycklingen, riset och grönsakerna i olivolja. Krydda efter smak.
  2. Rör i äggen och mozzarellan till en krämig konsistens.
  3. Ät och njut!

fried_rice2

Fantastiskt god mix mellan fried rice och risotto som går att variera med förslagsvis lax, räkor, skinka eller mer ägg som en vegetarisk variant.

algskav

Älgskav/vegoskav med kantareller

Ingredienser:

  • 1 paket älgskav eller vegansk produkt (jag använde älgfärs jag fått från mina föräldrar)
  • kantareller
  • 2 msk smör eller olja att steka i
  • salt och peppar
  • ca 2 dl grädde av valfri sort
  • ev. sojasås
  • potatis

Gör så här:

  1. Stek kantarellerna till en fin yta i smöret. Tillsätt älgskavet, krydda och stek vidare.
  2. Koka potatis under tiden, eller om du har andra tillbehör klara sen tidigare.
  3. När köttet är genomstekt, tillsätt grädde, eventuell sojasås och låt koka ihop.
  4. Servera med potatis, grönsallad och lingonsylt.

Om du är vegan eller vegetarian kan du byta ut älgköttet mot ex. oumph och grädden mot en vegansk variant. Jag har testat pulled beans tidigare och det blev riktigt gott.

algskav2

Hoppas någon av dessa snabba middagar passar dig. Fler förslag får du nedan. Kram! /A

2 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras