Rörelseglädje och tårar på Allt för Hälsan

KÄNSLOR!

Till 200%. Om du vill att jag sammanfattar dagen på Allt för Hälsan 2019 med ett ord. Nervositet, värme, glädje, kickar, tårar, trötthet, energi och framför allt gemenskap. Kring ämnet hälsa, men också livet över lag med tanke på Terese Alvéns bortgång och bok.

I år var jag på mässan för det du ser här – att sprida boken ”Rörelserik – 52 utmaningar som får igång hela familjen”. Som jag nämnt tidigare har jag, precis som många andra, känt mig maktlös i det grymma som hänt. Att få vara med och förverkliga en av Tess önskningar känns fint, även om tanken på att det borde vara hon som tog plats på Allt för Hälsans scen gör ont.

Men jag är helt säker på att hon var med oss ändå och det man får göra är bästa möjliga av sitationen. Jane Haglund har gjort ett fantastiskt arbete med att sy ihop boken, vars text var helt färdigställd av Tess, men inte alla bilder och layouten. Dessutom att planera lanseringen.

Vi var på plats redan vid pressfrukosten för att presentera boken i Pratbubblan lite kort inför helgen, ett par timmar senare en längre stund.

Emilia intervjuade oss och tog över när vi (jag) tappade tråden. Att prata inför mycket folk har aldrig varit min grej – speciellt inte när det är starka känslor inblandade, men jag fick stöd av Jane vid min sida som gillar att prata desto mer.

Och när det handlar om träning glömmer jag bort att vara nervös. Efter presentationen ledde jag en rörelsepaus med stolövningar ur boken. Perfekt avslutning som lättade upp stämningen och gav energi.

Ytterligare ett par timmar senare körde vi utmaningen ”Träna tillsammans” ur boken med ett härligt gäng barn och vuxna. SÅ mycket rörelseglädje, precis det boken och Tess vill förmedla.

Precis som mina och Millas pass vid ”Frisk och stark familj” – superkul att leda deltagare i olika åldrar, där dom får lekfull träning, närkontakt, skrattar och samarbetar. Och efteråt fick alla med sig en bok hem för att fortsätta framöver, med en ny utmaning varje vecka om man följer bokens upplägg.

De fina tröjorna fick vi av Gen-Pep som samarbetar med oss under helgen. I deras monter kan du bland annat köra Pep-bingo med övningar ur boken.

Ej på bild är kvällens viktiga bokrelease där inbjudna firade Tess fantastiska bok, samt övriga känslor jag nämnde i början (utöver alla glada miner du sett). Som jag sa till Jane, det är egentligen underligt att många av oss går runt och bär på lika dana rädslor, men ändå inte vågar dela dom. Att tappa kontrollen t.ex. När du tror du har stenkoll kan det helt utan förvarning brista, i fall det handlar om saker som verkligen betyder något för en.

Det var många närstående och bekanta till Tess på plats och ett flertal gånger under dagen kom tårar helt ostoppbart. Förmodligen välbehövligt och som jag skrev på Instagram – jäkligt onödigt att hålla det inom oss. Känslorna behöver UT förr eller senare, helst förr. Och då syftar jag inte bara på sorg utan alla sorter.

Mässan i övrigt? Jag orkade ärligt talat inte studera allt så noga, men mycket låter jag stå från 2017 och 2018, fast såklart mycket annat också. En positiv nyhet i år är satsningen på barn och aktiviteter. Som det stora området med hinderbana, slackline, pysselhörna m.m. Det här fina armbandet som ett barn gjort fick jag efter vårt pass. Förutom att få vara med och sprida Tess bok var alla fantastiska människor det absolut bästa på årets Allt för Hälsan enligt mig, stora som små.

Ska du till Stockholmsmässan idag? Missa inte Millas pass på ”Gården” B19:20 (rakt fram, längst in i mässhallen) kl 11.30 eller kl 13.45. Hon bjuder på samma härliga upplägg som oss. Önskar dig en skön söndag. Kram! /A

Samtliga bilder (utom sista) är tagen av Derin som också var ett fantastiskt stöd hela dagen. Som sagt, ibland får jag bara en sån jäkla stark insikt om hur många vackra själar det finns. Tacksam för dom jag har kring mig – inkl. alla änglar! ♥

1 kommentar

    Berätta vad du tycker

    Din e-postadress kommer inte publiceras