Allt på en plåt: kyckling- och kikärtspanna

Du har hört det förr och kommer garanterat höra det igen – att slänga in allt på en plåt är min absolut bästa middagsstrategi!

Om du inte själv lever med 4 nästan tonåringar skulle du nog bli chockad över hur mycket mat det går åt här hemma. Ja, mamman äter också en hel del och räddningen för att mätta många i vardagsruschen är allt på en plåt. Jag kör in allt från blodpudding till, hamburgare, lax m.m., korv, pannkaka och här – kyckling & Co. i ugnen.

Du kan egentligen ta precis vad du har hemma, men den här kombinationen tyckte jag blev god. Just nötigheten från kikärtorna och gjorde sig fint ihop med aubergine och kyckling.

Kyckling- och kikärtspanna – allt på en plåt

Ingredienser, ca 6 portioner:

  • 900 g kycklingfilé
  • 1 aubergine
  • 1 förpackning kikärtor
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 knippe broccoli
  • ca 3 msk olivolja
  • örtsalt och andra valfria kryddor

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Lägg kycklingen på en plåt med bakplåtspapper. Skiva auberginen och salta så att det går dra in (vilket motverkar en besk smak).
  3. Skölj av kikärtorna och låt rinna av. Skiva rödlöken, skala vitlöken och dela broccolin i bitar.
  4. Lägg på allt kring kycklingen och auberginen. Ringla över olivolja och fördela pressad vitlök över allt.
  5. Krydda efter smak.
  6. In i ugnen i ca 20-30 minuter.
  7. Servera gärna med ris, grönsallad med fetaost och en kall sås av creme fraiche/grekisk yoghurt, pressad vitlök och örtsalt.

En sån här mix med allt på en plåt ser kanske inte så aptitligt ut, men är desto godare att äta. Och som sagt – väldigt snabbt, smidigt och räcker till många. Bon apetit! /A

Fler recept för dig som gillar smidig matlagning och allt på en plåt:

1 kommentar

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras