Höstsentimetal och kreativ? Helgen ur mobilen #76

Höstsentimental och kreativ.

Är det bara jag, eller känner du det med? Lite som att mörkret, kylan och de döda löven ger liv till känslorna och gör en kreativ? Beror förmodligen på vilken personlighetstyp man har, men så är det i alla fall för mig. Jag längtar efter förändringar och får en märklig skapandekraft den här årstiden. Vet inte om det är positivt, haha, men jag liksom gottar mig i melankolin och känner lite avslappnat va tusan: ”hur svårt kan det va”. Och ”folk får tycka”.

Som inledning på något helt annat, men jag kan inte låta bli att dela mina tankar med dig. Och tillbaka till jorden vill jag uppdatera dig om vad som hänt i vardagslivet sen sist, så här kommer ännu ett ”helgen ur mobilen”-inlägg. Vilket tenderar bli allt mer ”veckan ur mobilen”, men rubriken är ju tradition nu som nr 76 (!!). Svår att ändra.

Helgen ur mobilen #76

  • Rosa oktober. Du har knappast missat Rosa Bandets kampanj? Jag tänker mycket på Terese när jag ser allt rosa överallt, både som är hennes favoritfärg och med tanke på alla som drabbas av cancer – anhöriga och de sjuka själv. Fint att uppmärksamma på olika sätt, som genom att bidra med en gåva eller köpa rosa produkter.
  • Svinkall, vacker höststad. Den här veckan kom kylan på allvar till stan och jag gillar det. Att dra på mössan, gosiga tröjor och känna bitet i huden du vet.
  • Möte inför Allt För Hälsan. I tisdags träffade jag och Jane upp tjejerna från hälsomässan i Älvsjö 8-10 november som du kanske känner till? Där ska vi både ha releasefest och promota Terese bok Rörelserik. Jag kommer även hålla prova-på-pass med övningar ur boken i barnens rörelsehörna fredagen den 8/11. Ser fram emot det och känns fint att kunna hjälpa min vän med något jag vet hon älskar. Ses vi där?
  • Content creating. Under veckan har jag både filmat själv och ihop med mina fantastiska kollegor Derin och Sara ”Fitnessfeministen” Dahlström. Det absolut bästa med mitt jobb är just alla sköna personer jag får samarbeta med, det kreativa (för att återkoppla till inledningen), omväxlande och fria. Resultatet kommer du såklart kunna ta del av här och på SportHälsa framöver.
  • Barnen – mitt bästa. Alltid. Som vanligt har det hänt grejer kring kidsen, två utvecklingssamtal, träningar, bakning till skolan, halloweenfest och utomhusrastning o.s.v. Stressigt ibland, men är det några som ger kärlek och skratt i mitt liv är det dom.
  • Bra träningsvecka. Jag är ibland förvånad hur bra träningen kan gå, trots att jag är trött när jag börjar somliga dagar. Efter två lättare styrketräningsveckor har jag lastat på lite mer igen och minskat antalet repetitioner. Men mest glad är jag ändå över knät! Att jag kunde sitta i skräddare vid yogan i fredags och springa smärtfritt i lördags. Underbart när det går åt rätt håll.
  • Slow food = stress? Jag fattar verkligen det här med snabbmat. Vill gärna ge mina barn (och mig själv förstås) näringsrik mat, men att tillaga den från grunden tar TID. Och ibland tänker jag att stressen det skapar att hinna med att ”skala potatis och rensa fisk”, plus att knappt ha någon stund kvar av kvällen att koppla av, är mer ohälsosam än att äta fiskpinnar med snabbmakaroner. Vad tror du? Jag spar långkok till helgerna hädan efter.

Det var allt för nu. Önskar dig en riktigt fin, kreativ vecka. Puss! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras