Konsten att känna lyckan i det lilla – helgen ur mobilen #75

Är du en sån som måste klättra högre och högre, eller kan du känna lyckan i det lilla?

Jag längtar ofta mot nya drömmar, men har blivit bättre på att ändå känna mig nöjd. Se lyckan i det lilla, som egentligen är det stora om vi tänker efter. Du vet, en så ofta självklar grej som att vara frisk. Få älska- och veta att det finns människor som gör det tillbaka. Känna trygghet, ha en plats att kalla sitt hem, äta sig mätt och med en tillräcklig ekonomi för att utforska världen ibland.

Nu blev jag sådär djup igen, när jag mest tänkt berätta om helgen, men jag tror det är bra att påminna sig ibland. Och de senaste ”händelsefattiga” dagarna har ändå varit väldigt rika på just det jag inledde med – lyckan i det lilla..

Konsten att känna lyckan i det lilla – helgen ur mobilen #75

  • Lekfullhet och känsla. Jag har ofta en hyfsad bild av vad jag ska köra på gymmet, men mellan övningarna låter jag kroppen styra. Vet inte om du upplevt lusten att sträcka ut efter tung belastning? Att som barnen, leka med tyngdpunkten och utforska dina förmågor när du satt händerna i golvet? Kanske från krypstadiet? ”Roligt och befriande” tänkte jag vid onsdagens styrkepass.
  • Stockholm ändå. Jag har varit extremt lättirriterad ett par dagar, men medveten varför p.g.a. att mensen kommer som en klocka varje månad. Och det här med att vissa tar för givet att ALLA människor gillar samma sak kan störa mig, som boende t.ex. Min uppväxt i en pytteliten by har förmodligen gett mig längtan till storstadens äventyr och absolut, det kan ändras. Jag längtar allt mer efter lantlivet men kommer aldrig sluta gilla det fina som finns här. På bilderna ser du en kväll efter Jonnas scoutmöte och promenad hem från Söderkontoret. Vacker natur och lugn finns även mitt i city.
  • Pratstunderna med barnen. Jag ÄLSKAR att hämta mina små från skolan, strosa hemåt och diskutera dagen. Kvällarna med läsläxor, då många tankar dyker upp, eller att hänga med dom i parken. Se deras glädje ihop med kompisar, när de lyckas med saker vid sina träningar eller kryper upp intill en i sängen. Inga storslagna upplevelser i världen går upp det här för mig.
  • Lyxa till med godsaker. Det måste ju inte vara helg för det. I tisdags bakade jag t.ex. en knäckig äppelpaj och torsdags åt vi goda kycklingburgare.
  • Rörelsenjutning vid yoga. Visst att gå på ett pass för att ”öka min rörlighet och corestyrka”, men jag trodde aldrig att jag skulle längta dig för att sitta och andas. Jag kan ha hur mycket som helst att göra, men där på mattan (oftast) släpper jag allt. Blundar och går in i min bubbla av kontraster mellan mjuka rörelser och avkoppling. Så även i fredags, vilket är en rutin jag är glad att ha lyckats hålla i ett tag nu.

Annars hände inget extraordinärt. Förutom ett par fotbollsmatcher, gymnastik för Jonna, vuxenpass och ärenden var vi mest hemma. Hur har din helg sett ut? Kram! /A

2 kommentarer
  1. Älskar dina ”helgen ur mobilen”. Jag tycker ändå jag är bra på att uppskatta det ”lilla” i livet. Vardagen, gos och prat med barnen. I helgen var jag på Bokmässan! Vilken lycka! Jag har tänkt i flera år att jag vill komma iväg, men sen har det slutat med att ”nä, det känns onödigt”, ”vem ska jag åka med” osv. Jag är generellt rätt dålig på att se till ”mina” behov. Men både mina och barnens behov får ju faktiskt plats-och mannens. Men nu var jag ilfl på bokmässan, och var som ett barn på julafton! Vilken lycka❤️. Kram Erika

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras