Saftiga kycklingburgare – recept

Kycklingburgare!

Gillar du det? Hemma hos oss blir det oftast varianten av nöt- eller älgkött från mina föräldrar, men ibland varierar jag med vego- eller kycklingburgare. Det är ju så smidigt nu när det finns så många olika färssorter och även färdiga burgare att steka på. Den här gången använde jag kycklingfärs, en produktnyhet jag fått hem att testa från Lönneberga (men det är inget sponsrat inlägg).

Kycklingburgare visade sig vara smidig snabbmat som passar även en fullmatad vardag. Inte alls så krångligt och tidskrävande som man kanske kan tänka om mat lagad från grunden. Spana in mitt recept så förstår du att det inte kräver mycket jobb eller avancerade kockkunskaper. Och genom att bara använda ägg som ”bindningsmedel” blir burgarna extra saftiga.

Saftiga kycklingburgare

Ingredienser till ca 8 st:

  • 500 g kycklingfärs
  • 2 ägg
  • curry, paprikakrydda, spiskummin eller vilka kryddor du gillar
  • salt och peppar
  • olja eller smör till stekning

Gör så här:

  • Blanda färs med ägg och kryddor. Smeten blir lös och kladdig, men ägget binder den när du steker.
  • Värm en stekpanna med fett och klicka ut lagom stora biffar. Platta till och forma när du steker dem.
  • Vänd efter några minuter och se till att de blir genomstekta, utan att ligga på för länge och bli torra.

Servera gärna med ost, bröd, sallad, mangodressing, rostad lök och tomat.

Dessa kycklingburgare gick hem hos oss alla i familjen och tog bara någon kvart att fixa. Kanske något för dig till helgen eller andra dagar framöver? Kram och hoppas du får en härlig helg! /A

Gillar du receptet på kycklingburgare kanske även dessa recept och lästips passar?

4 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras