Björnbärspaj med knaprig botten – recept

björnbärspaj

Godmorgon med en läcker björnbärpaj!

Bakgrunden till denna smarriga björnbärspaj kommer jag ge dig inom sin tid, men nu vill jag bara dela receptet inför helgens festligheter. Och nej – den är inte sockerfri, men jo – det här är forfarande en träning- och hälsoblogg. Där jag vill bjuda på både endorfinkickar och sockerkickar, alltså exempel på livsnjutning i olika former. Sen gillar vi alla olika saker, men du väljer ju alltid själv. Här ett förslag till fikat.

Björnbärspaj

Ingredienser, 8 portioner:

  • 150 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 krm salt
  • 1 krm bakpulver
  • 6 dl björnbär

Gör så här:

  1. Smält ditt smör och sätt ugnen på 225°.
  2. Blanda alla torra ingredienser med det smälta smöret och rör ihop till en deg.
  3. I en form med ca 26 cm i diameter trycker du sedan ut degen, häller bären över och pudra på socker om du önskar.
  4. Grädda din björnbärspaj i ca 20 minuter och servera gärna ljummen svalna med vaniljsås, glass eller vispgrädde.

Paj kan vara det bästa att göra till fikat av säsongens frukt och bär. Önskar dig en riktigt go helg. Kram! /A

Gillar du björnbärspaj kanske du även tycker om detta?

4 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras