Gudomligt god glutenfri kladdkaka – recept

glutenfri kladdkaka

Får det lov att vara en glutenfri kladdkaka till helgen?

Jag tänkte väl det. Kanske inte nödvändigtvis en glutenfri kladdkaka, originalet slår ofta modifierade recept, men jag vet att både allergier och trender efterfrågar den här varianten. Och vissa gånger är godheten snarlik recept med vitt mjöl. Prova gärna och skriv gärna vad du tycker. Du hittar även andra smarriga recept längre ner i inlägget.

Gudomligt god glutenfri kladdkaka

Ingredienser:

  • 150 g smör
  • 3 ägg
  • 3 dl socker eller sockerersättning (t.ex. sötströ eller kokossocker)
  • 4-5 msk kakao
  • 1 dl mandelmjöl
  • ½ chokladkaka, ca 70% kakaohalt

Gör så här:

  1. Smörj eller klä en form med bakplåtspapper (tips för att slippa disk).
  2. Smält smöret och blanda med övriga ingredienser.
  3. Grovhacka choklad och strö över.
  4. In i mitten av ugnen på 175° i ca 10-15 min.
  5. OBS! Max 15. I min ugn blev den perfekt efter 13 minuter + en stunds stelnande på balkongen. Hellre för kladdig (sätt då ner den i frysen en stund) än torr.

Får se om det blir något bakande för oss här i helgen. Jonas och tvillingarna ska hem till Millas man och sova över, medan hon kommer hit i natt efter en möhippa. Vi byter partners alltså, haha.

Kram och go´helg! /A

Gillade du det här receptet kanske även något av dessa låter goda?

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras