Kalas och vemod – helgen ur mobilen #73

Anna Lissjanis brygga Jorm 2019

Två veckor i Jorm gick fort.

Alldeles för fort. Som vanligt drabbas jag av vemod. Blir jag dämpad och låg av att lämna mina föräldrar och Jorm, samtidigt som jag inte kan vara kvar. Älskar allt och alla där uppe, men det tär på oss att bo så tajt ihop i över 2 veckor och jag har även en längtan efter nytt som inte går att koppla bort. Förstår du hur jag menar? Dessutom måste Jonas jobba, med möjlighet att ta längre weekends för fler sommarlovstripper. Åland nästa, men först några dagar i stan, påfylld med sköna stunder…

Kalas och vemod – helgen ur mobilen #73

  • Pumpade upp brorsans flamingo. En gigantisk, rosa, plastfågel blev det perfekta kontrasten till fjällvärldens naturlighet.
  • Staplade ved. Morfar, Junior, Hjalmar och jag lastade och ”spelade IRL-Tetris”. Nostalgi från min uppväxt och väldigt meditativ syssla.
  • Vinbärspaj och andra godbitar vid sjön. Vet inte hur många turer vi tagit till sjön per dag, men så gäller det att passa på. Vädret växlar snabbt i fjällen och vi har hunnit med det mesta den här sommaren.
  • Träningspass med GymRings. Har blivit ett par stycken den här sommaren, varvat med löpning, simning och paddling. Mer om det i ett annat inlägg.
  • Grillat röding, hamburgare och på Korpens Öga/Rid i Jorm´s restaurang – spett med renkött. Supergott alltihop.
  • Firat Hampus födelsedag och föräldrarnas bröllopsdag. Sammanträffande att vår mellanpojke ville kika ut samma dag som mina föräldrar gifte sig, i lördags för 45 år sen. Imponerande! Tänk att dom varit ett par i mer än hela min livstid. Kalasade med bad och brygghäng, tårta och restaurangmiddag – alltid med långa samtal.

Nu är vi tillbaka på Gärdet. Jag har sovit ut, Jonas jobbar, barnen är inte uppe än och jag äter frukost framför datorn. Vemod ligger i luften, jag känner mig låg och ledsen, men har mina planer för att bli på bättre humör. Ett styrkepass och Kampan med barnen får det bli. Att bara rå om oss själva, helt styrda av lust och känslor, blir ändå fint.

Hur har din helg sett ut? Kram! /A

 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras