Godsaker i Jorm – 10 matbilder

njut, mugg, JormInlägg i repris, uppdaterat med endel nya bilder och vi äter ändå samma godsaker den här Jormsommaren.

GODmorgon bästa du!

Låt oss prata om njutningen av godsaker, som också är en stor del av semestern enligt mig. Håller du med? Egentligen är det inte vad vi äter som är största skillnaden mot annars, utan HUR vi äter. Uppåt två timmar sitter vi vid varje måltid, äter och pratar om litet och stort. Och även innan hjälps vi åt att fixa under diskussioner, samt att plocka undan efter. Helst utomhus.

fika Jonas Jonasson, JormIgår tog vi båtar till min lillebror Jonas stuga. Han håller på att bygga en fin brygga som vi spanade in och fikade intill.

Gemenskapen vi har här och övriga semesterdagar kan jag sakna hemma i Stockholm. Där är sällan alla är hemma samtidigt och alla har mycket att göra direkt efter maten, därför suger jag åt mig lite extra av de här dagarna. Visst kan det bli lite tjafs över barn som flamsar, gnäller och har svårt att sitta still, men det är inget konstigt när 3 generationer och 9 personer (som vi varit den här veckan med min systers 2 minstingar) äter ihop.

fika Jormsjön

Här lite ögongodis från dagarnas godsaker här i Jorm. Kanske något du själv kan plocka idéer av inför helgen och sommaren framöver?

Godsaker i Jorm – 10 matbilder

Chiapudding med keso, vanlijyoghurt, blåbär, frön och jordgubbar från mina föräldrars land (men från frysen då de inte är mogna här än), samt mammas hembakta bröd.

Fattiga riddare – något Hugo alltid önskar till sin födelsedag. I år blev det hemma i Stockholm, men när han fyllde 13 såg det ut så här.

Vattenmelon, här nere vid Jormsjön.

Ugnsstekt röding med mandelpotatis, gräddsås och grönsallad.

Marshmallows – Jonnas favorit att grilla nere vid sjön. Här från en dag då åskan överraskade oss. Det var på håret att vi hann grilla allt innan en störtskur jagade in oss i båthuset.

Pinnbröd. Också något vi brukar mumsa på under våra utflykter.

Älgfärshamburgare med cheddarost.

mammas kyckling

Mammas ugnsgrillade kyckling med ris, grönsaker och currysås. Kan vara det godaste jag vet av det vi brukar bli bortskämda med här.

Kladdkakan. Liiite på gränsen till för kladdig, eller vad tycker du? Men vi hade inte tid att vänta och varm smet med grädde var också supersmarrigt kan jag meddela.

Grillad entrecote, majs och halloumi med klyftpotatis, sallad, bea och vitlökssås.

Det var lite av alla godsaker vi ätit. Har du några fler att rekommendera? Tips är alltid välkomna. KRAM och trevlig helg! /A

Fler rekommenderade recept till dina sommarmåltider

2 kommentarer

    Berätta vad du tycker

    Din e-postadress kommer inte publiceras