Typsik känslostark sommar i Jorm

sommar i Jorm

Hej bästa du!

Som du ser är vi framme för sommar i Jorm hos min föräldrar på Lassebacken. Till skillnad mot förra årets hetta till 9° och bitande fjällvindar. Jag gillar det med. På något sätt är det mer LIV i de dramatiska molnen, håret som retas i ansikte och vita gäss på sjön. Slående vackert, som alltid när det gått månader sen jag var här sist. Långt ifrån någon vardaglig känsla, även om jag vet att den finns här med.

Typsik känslostark sommar i Jorm

Jorm Lassebacken sommar

Men inte nu. Vi har sommarlov/semester och njuter av fritid och frihet. Syster Mias två minstingar är här sen en vecka tillbaka, eftersom hon och Thomas jobbar och förskolan är stängd.

kusiner Jorm lassebacken

Perfekt att Hjalmar och Ella kan bli bortskämda här tills deras föräldrar anländer på fredag. Och perfekt för oss, eftersom kusinerna leker så bra ihop. Dom fastnar en stund framför varsin skärm, men rätt vad det är har dom satt igång med någon annan lek. Ritar, spelar spel, leker med mina och syrrans dockor eller får spring i benen. Här har dom optimala förutsättningar att leka loss.

Jorm Lassebacken sommar

Studsmattan är favorithaket. Vet inte hur många gånger om dan dom springer ut för att hoppa, ibland allihop och ibland tillsammans med alla gårdens bollar.

Jorm Lassebacken sommar

Space. Inte bara något barnen uppskattar och får energi av. Förutom upptäcktsfärder och annat med dom tränade jag ett litet pass vid gungställningen igår morse och idag ser jag fram emot en löptur upp på fjället.

Anna Lissjanis utegym Jorm

Känslan här är ”FRIHET och all tid i världen”. Stämmer såklart inte helt, även här måste mat lagas, kläder tvättas och barn i säng, men all tid för jobb/skola (nästan) och att transportera sig (förutom frivillig) går att kascha in.

Jorm Lassebacken sommar

Dom enda tiderna vi har att passa är måltiderna. Jag värdesätter att vi samlas både frukost, lunch och middag, till skillnad mot hemma i Stockholm där vi ofta går om varandra. Vet att jag tjatar om det här varje gång vi är här, men en viktig detalj i helheten. Att äta i lugn och ro, prata om litet och smått och verkligen se varandra i ögonen.

Här sover jag också extra djupt. Den friska fjälluften nockar en så det knappt är möjligt att hålla ögonen öppna efter kl 22 och det är helt tyst. Därför vaknar jag också tidigt, vilket passar bra med tanke på det jag pratar om ovan.

Kaffekopp i Jorm -annalissjanis.se

En drömmorgon för mig är en stunds egentid med kaffekoppen när jag vaknat. Att väcka kroppen med träning och vara färdigduschad lagom till frukost ihop med föräldrarna och nyvakna sommarlovsbarn. Den drömmen förverkligar jag idag. Skål och godmorgon! ♥ /A

Fler lästips från min sommar i Jorm tidigare år

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras