Semesterresa 3 av 4 – tåg mot Jämtland

Mallorca – Stockholm – Jämtland..

..och slutligen Åland i augusti. På somrarna lever vi mest i varsin resväska, med blandad förtjusning. 90 % positiv. Jag älskar friheten, alla gemensamma små äventyr med barnen, att komma ur gamla mönster och byta miljö. Det 10 % mindre roliga är packandet och att sitta packade i fordon, men det hör liksom till. Lite som att känslan efter träning du vet, den vore ju inte densamma utan själva jobbet. Och somliga färdmedel är skönare än andra.

I skrivande stund sitter jag på tåget från Stockholm till Östersund. Där hämtar pappa upp oss för lunch med min faster innan de sista 27 milen till Jorm. Hugo sover i mitt knä och Junior och Jonna på platserna mitt emot. Jag tänker på hur länge det var sen jag satt såhär med min stora kille, eftersom det mesta sker med stora protester nu för tiden. Fint att ha honom nära en stund tack vare 5 timmar på bestämda platser.

semesterresa

Barn över lag är väldigt gosiga när dom sover, haha. Och däremellan en hel del syskontjafs, men även mys. Intressanta samtal, såna som inte ryms hemma bland läxor, träningar och matlagning.

Jag gillar semesterresa med tåg, eftersom man slipper sitta fastspänd, inte blir lika åksjuk, kan gå på toa, fika och jobba med eluttag till datorn. Och jag gillar att vara på väg mot något fantastiskt. Hampus och Jonas är på väg mot Gothia Cup i Göteborg och vi mot mina saknade föräldrar, Jorm och fjällvärlden. Förmodligen med blandat väder och lika varierande humör hos oss alla, men det är inräknat. 90% positivt stämmer även här.

Vi ses på min barndomsgård. Kram! /A

1 kommentar

    Berätta vad du tycker

    Din e-postadress kommer inte publiceras